ΑΕΚ: Το πρότζεκτ ανάδειξης του Ζίνι

Ο νεαρός φορ από την Ανγκόλα είναι δεδομένο ότι θα παραμείνει στο ρόστερ της πρώτης ομάδας ως η τρίτη επιθετική επιλογή. Διαβάστε το θέμα στη SportDay της Τετάρτης (14/06).

Όταν στην 8η αγωνιστική των πλέι οφ ο Ματίας Αλμέιδα σήκωσε απ’ τον πάγκο τον πιτσιρικά Ζίνι κι ενώ απέμεναν τουλάχιστον δέκα λεπτά ακόμα, συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων του παιχνιδιού κόντρα στον Ολυμπιακό, όλο το γήπεδο απόρησε γιατί ο προπονητής κατέφυγε σε αυτή την επιλογή, αντί να χρησιμοποιήσει τον πολύπειρο Τομ φαν Βέερτ.

Με νίκη σε εκείνο το παιχνίδι η ΑΕΚ θα έπαιρνε τεράστιο προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός έφερνε ισοπαλία στην έδρα του απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Ζίνι δεν σκόραρε ποτέ για να είναι ο ήρωας του παιχνιδιού, όμως η φάση που ο Αλμέιδα είχε στο μυαλό του βγήκε. Ο μικρός έκανε ένα τρελό σπριντ ξεκινώντας απ’ τη μεσαία γραμμή και βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού έτοιμος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αν θα του την έδινε ο Γκαρσία. Ο Λιβάι όμως δεν το έκανε κι έτσι δεν γράφτηκε στο βιβλίο της ιστορίας της ΑΕΚ, μια «χρυσή» σελίδα κυριολεκτικά απ’ το πουθενά.

Ο επιθετικός απ’ την Ανγκόλα είναι ένας θησαυρός για τον προπονητή της ΑΕΚ. Δεδομένα θα ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, καθώς την επόμενη σεζόν θα λογίζεται ως ο τρίτος φορ της «Ενωσης». Η ταχύτητά του και τα τρομερά τεχνικά χαρακτηριστικά του για την ηλικία του, τον καθιστούν ως ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ για την ομάδα, στο οποίο ο Αργεντινός κόουτς θέλει να επενδύσει με πράξεις, όχι στα λόγια.

Από τότε που ξεκίνησε να τον παρακολουθεί σε προπονήσεις της δεύτερης ομάδας, διέκρινε το σπουδαίο ταλέντο του. Μάλιστα έδωσε τα συγχαρητήριά του στο τμήμα σκάουτινγκ της ΑΕΚ που τον ανακάλυψε στην Ανγκόλα. Εδώ, επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή δαπανήθηκε ένα πολύ υψηλό ποσό για παίκτη σε τέτοια ηλικία που βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Αφρικής. Η ΑΕΚ δαπάνησε 400.000 ευρώ για να τον αγοράσει, τα χρήματα αυτά δεν δίνονται τόσο εύκολα για παίκτες αυτής της ηλικίας από ελληνικά κλαμπ.

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, θα τον δείτε να αγωνίζεται αρκετά την επόμενη σεζόν θα τον δείτε επίσης και να σκοράρει επειδή ακριβώς ο Αλμέιδα ξέρει τι πρέπει να κάνει μαζί του.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News