Ολυμπιακός: Αυτά είναι τα συμβόλαια που... καίνε στους νταμπλούχους Ελλάδας!

Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την παραμονή των Βεζένκοβ, Σλούκα και Παπανικολάου. Διαβάστε στην SportDay του Σαββάτου (17/6).

H μαγική, φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό με την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του και με το εγχώριο τρεμπλ, αν συνυπολογίσουμε την κατάκτηση του Σούπερ Καπ στην αρχή της χρονιάς.

Μία απόλυτα επιτυχημένη ομάδα, που για μία άμυνα ή ένα σουτ δεν έφτασε στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας στο Κάουνας και σε ένα μυθικό «4 στα 4», είναι δεδομένο πως κοιτάζει πλέον την επόμενη μέρα της. Μετά τους πανηγυρισμούς και την απονομή, Γιώργος Μπαρτζώκας και αδελφοί Αγγελόπουλοι, θα συνεχίσουν τον σχεδιασμό (κάποια πλάνα ήδη έχουν γίνει), με σκοπό η ομάδα να γίνει πιο δυνατή του χρόνου. Ασφαλώς, δεν είναι όλα στο χέρι τους, αλλά όπως δήλωσαν, «θα κάνουμε τα πάντα για να μείνουν οι Βεζένκοφ και Σλούκας». Χωρίς να λησμονούν τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου.

Με τα τρία «καυτά» αυτά θέματα, αναλύουμε αριστερά στη σελίδα τι ισχύει και ποιες αναμένουμε να είναι οι εξελίξεις. Τα αποτελέσματα των συζητήσεων με τις τρεις πλευρές, θα λειτουργήσουν σίγουρα σαν… ντόμινο για τους υπόλοιπους παίκτες.

Οι Αλεκ Πίτερες και Αϊζάια Κάναν, έχουν συμβόλαιο με οψιόν του Ολυμπιακού, αλλά η παραμονή τους, ίσως να εξαρτάται κι απ’ το αν θα μείνουν οι συμπαίκτες τους. Συμβόλαιο για τη νέα χρονιά έχουν οι Γουόκαπ, ΜακΚίσικ, Φαλ, Λαρεντζάκης, Λούντζης, ενώ δύσκολο ως απίθανο είναι να παραμείνουν οι Μπολομπόι και Μπλακ.

Από εκεί κι έπειτα, συνεχίζεται η προσπάθεια απόκτησης του Νίκολα Μιλουτίνοφ, με τον οποίο υπάρχει μικρή διαφορά στο οικονομικό, αλλά και αισιοδοξία πως θα καλυφθεί με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Αν ο Σέρβος σέντερ επιστρέψει, θα αποκτηθεί ένας ακόμα ψηλός για να καλύπτει τις θέσεις «4» και «5», ενώ η ενίσχυση στους γκαρντ και στους φόργουορντ, θα εξαρτηθεί όπως αναφέραμε απ’ την κατάληξη στις υπόλοιπες υποθέσεις.

Bεζένκοβ αναμονή…

Η περίπτωση παραμονής του εξαρτάται απ’ το συμβόλαιο και τον ρόλο που θα του προτείνουν οι Σακραμέντο Κινγκς για το ΝΒΑ. Αν το ποσό είναι μεγάλο και τα λεπτά συμμετοχής αρκετά, η υπόθεση είναι δύσκολη. Αν όχι, ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος να του αυξήσει τις ετήσιες απολαβές για να τον κρατήσει κι ο ίδιος να γίνει θρύλος της Ευρωλίγκας.

Σλούκας πιο δύσκολη

Πριν απ’ το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του, σκέφτεται κυρίως τον ρόλο του και όχι τα χρήματα. Υπάρχει μία διαφορά απόψεων με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αλλά συνεργάστηκαν άψογα κι η ομάδα πήρε πολλά. Ο Ολυμπιακός τον θέλει μέχρι το τέλος της καριέρας του, θα του το δείξει έμπρακτα προσεχώς και πολλά θα κριθούν στη συνάντηση που θα έχει με τους αδελφούς Αγγελόπουλους.

Παπανικολάου για… πάντα

Ο αρχηγός είναι από μικρό παιδάκι στον Ολυμπιακό και φέτος θα υπογράψει ίσως το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του. Ηδη υπάρχουν επαφές, δεν έχει υπάρξει συμφωνία, όμως υπάρχει κοινή θέληση οι δύο πλευρές να συνεχίσουν μαζί για δύο με τρία χρόνια. Η λογική λέει πως σύντομα θα ανανεώσει το συμβόλαιό του και θα παραμείνει σαν… σημαία στον ιστό της.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News