ΣΕΛΤΙΚ - ΑΛΚΜΑΑΡ 2-0: Μεγάλο βήμα για τους ομίλους του Europa league από τους Σκοτσέζους

Με τέρματα των Φουρουσίμα και Φόρεστ, η Σέλτικ πήρε προβάδισμα πρόκρισης (2-0) στους ομίλους του Europa League έναντι της Άλκμααρ. Βασικός ο Παυλίδης, στο πάγκο έμειναν Μπάρκας και Χατζηδιάκος.

Μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League έκανε η Σέλτικ κερδίζοντας στο Σέλτικ Παρκ την Άλκμααρ με 2-0. Από τους τρεις Έλληνες των δύο ομάδων ο Βαγγέλης Παυλίδης αγωνίστηκε με την ΑΖ για 80’, ενώ ο Χατζηδιάκος έμεινε στον πάγκο, όπως και ο Μπάρκας για λογαριασμό της Σέλτικ.

Οι Σκοτσέζοι ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς με προβολή του σούπερ Ιάπωνα Κιόγκο Φυρουχάσι στο 12’. Ο νεοαποκτηθείς από την Βίσελ Κόμπε φορ έχει ήδη πετύχει έξι γκολ σε εφτά εμφανίσεις με τη φανέλα των Καθολικών σε όλες τις διοργανώσεις και έχει γίνει ο αγαπημένος της εξέδρας.

Η Άλκμααρ πίεσε πάρα πολύ τη Σέλτικ για την ισοφάριση, αλλά το γκολ δεν ήρθε, παρά τις πολλές καλές ευκαιρίες. Στην πιο κλασική, στο 50’, ο Παυλίδης έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στον Τάις Όοστινχ, αλλά ο Ολλανδός μπακ αστόχησε απελπιστικά.

Κι αφού δεν έγινε το 1-1, ήρθε το 2-0 μετά από λάθος στην άμυνα της ΑΖ και σουτ του Τζέιμς Φόρεστ που κόντραρε στο σώμα του Τίμο Λέτσχερτ. Το δεύτερο γκολ απογοήτευσε τους Ολλανδούς που παραλίγο να δεχτούν και τρίτο σε απίστευτη ευκαιρία της Σέλτικ με πέντε διαδοχικές προσπάθειες προς την εστία να αποκρούονται από τον Χόμι Βέρχουλστ και τους αμυντικούς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News