Η πρόκριση και οι μεταγραφές έγιναν υποχρεωτικές

Ο Αντώνης Τσακαλέας ξαναζεί ένα άκρως τρελός κι ασπρόμαυρο τελευταίο 10ήμερο Αυγούστου

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε τελευταίο δεκαήμερο Αυγούστου και πρέπει να βάλει στη μια μασχάλη το καρπούζι της πρόκρισης σε φάση ομίλων Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και στην άλλη μασχάλη μεταγραφές σε κομβικές θέσεις με βάση το αγωνιστικό του πλάνο. Και πάω στοίχημα πως δεν θα είναι και η τελευταία.

Παραμονές του πρώτου αγώνα για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ έκλεισε ένα μήνα χωρίς να έχει ανακοινώσει μεταγραφή. Να το έκανε σε εποχές που είχε κλείσει τις βασικές του ανάγκες; Δε θα ήταν θέμα συζήτησης. Να το έκανε σε εποχές που οι τσέπες του ήταν άδειες; Θέμα συζήτησης θα ήταν οι άδειες τσέπες. Αυτή τη φορά, ούτε οι τσέπες του είναι άδειες, αλλά ούτε και έχουν κλείσει οι βασικές του ανάγκες. Το αντίθετο μάλιστα. Από τον 15Αύγουστο αυξήθηκαν, καθώς ο βασικός φορ υπέστη ρήξη χιαστού και θα μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες. Τα ‘χε χύμα του ήρθαν και τσουβαλάτα.

Και, όσο μεγάλο φαντάζει το πρόβλημα της απουσίας επισημοποίησης μεταγραφής εδώ και ένα μήνα, με τελευταία ανακοίνωση της απόκτηση του Κούρτιτς στις 18 Ιουλίου, τόσο μεγάλο είναι και το πρόβλημα της απουσίας επικοινωνιακής πολιτικής και στρατηγικής σε αυτό το κομμάτι. Σε μια εποχή που υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μπορέσεις να εξωτερικεύσεις τον τρόπο σκέψης και δράσης σου, πλην των συνεντεύξεων Τύπου που 9 στις 10 γίνονται για να γίνονται, η δουλειά θα γινόταν. Ανεξάρτητα από τις θέσεις στις ποίες ψάχνει ποδοσφαιριστές, ο ΠΑΟΚ αναζητά 11αδάτους. Και για μια ομάδα που θέλει «νίκες και τρόπαια» με στόχο «να γίνει κομμάτι της ευρωπαϊκής ελίτ» όπως ανέφερε ο Ιβάν Σαββίδης στην ανακοίνωση πρόσληψης του Ραζβάν Λουτσέσκου, αυτές είναι οι ακριβές μεταγραφές.

Για να φέρεις στην Ελλάδα του εισιτηρίων προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ και των τριών θέσεων του Κόνφερενς Λιγκ ποδοσφαιριστές από το «πάνω ράφι» δεν αρκεί να τους πληρώσεις.

Πρέπει να πειστούν οι ίδιοι οτι «κατέληξαν» στο Ελληνικό πρωτάθλημα, μην έχοντας βρει κάποια έστω χαμηλότερη πρόταση σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για το γεγονός οτι ο ΠΑΟΚ άργησε να κάνει μεταγραφές. Ο ΠΑΟΚ ήξερε οτι κάπως έτσι θα πάει. Θα κάλυπτε τις άμεσες ανάγκες του νωρίς, όπως το έκανε με τους Τέιλορ, Ολιβέιρα και Κουρτιτς, δηλαδή σε θέσεις που υπήρχανε κενά, και θα πήγαινε σε βελτιωτικές κινήσεις σε θέσεις που είχαν επισημανθεί.

Ο ΠΑΟΚ ήξερε πως η υπόθεση Τζιοβίνκο θα πήγαινε για τέλος Αυγούστου. Ήξερε πως αν ήθελε να κοιτάξει ακραίους τύπου Κλάεσον, θα πήγαινε πάλι για τέλος Αυγούστου. Φυσικά και αυτό δεν είναι δικαιολογία για το γεγονός οτι δεν έκανε καμία μεταγραφή εδώ και ένα μήνα. Θα μπορούσε να είχε οργανωθεί διαφορετικά. Ο καθένας κοιμάται όπως στρώσει. Απλά ο ΠΑΟΚ δεν είπε σε κανέναν τον τρόπο με τον οποίο θα στρώσει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση, καθώς η αρχή πίεση απορρέει από τις απαιτήσεις του κόσμου, που υπάρχουν λόγω των εξαγγελιών που έγιναν στα τέλη Μαΐου.

Αλήθεια, τι γίνεται πίσω από την κουρτίνα από την οποία θα βγει η επόμενη μεταγραφή; Αν επικρατεί ηρεμία, τάξη, συντονισμένες ενέργειες, άνθρωποι που δουλεύουν στον ΠΑΟΚ, για τον ΠΑΟΚ και όλοι μαζί ενωμένοι και με διακριτούς ρόλους κινούνται προκειμένου να φέρουν τον επόμενο που θα βγει από την κουρτίνα, γιατί ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πείσει κανέναν γι’ αυτό και επικρατεί αυτός ο «αρνητισμός» όπως τον κατονόμασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου την παραμονή της αναμέτρησης με τη Ριέκα;

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι… Τσιτσιπάς, να περιμένει να γίνουν υποχρεωτικές οι μεταγραφές και η πρόκριση επί της Ριέκα. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, έγιναν από μονές τους…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News