ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ: Προτιμάει να κολλήσει τον ιό παρά να εμβολιαστεί άμεσα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε από το Σινσινάτι για την επιλογή του να μην εμβολιαστεί και τόνισε ότι προτιμάει να κολλήσει τον ιό, ενώ περιμένει μια καλύτερη έκδοση του εμβολίου.

Με νέες δηλώσεις για το εμβόλιο κατά του covid-19 επανήλθε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα του με τον Σεμπάστιαν Κόρντα, μιλώντας για το θέμα στα ελληνικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Νο 3 τενίστας δικαιολογήθηκε για το μη εμβολιασμό του λέγοντας:

«Είμαι νέος, ανήκω στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Θεωρώ ότι το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Γνωρίζω ανθρώπους στους οποίους είχε παρανέργειες.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι εναντίον, απλά δεν βλέπω το λόγο ένας νέος της ηλικίας μου να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το θέμα είναι να εμβολιαστούν οι γηραιότεροι, αν δεν κάνω λάθος. Είναι κάτι για το οποίο δεν γνωρίζουμε πολλά ακόμα και δεν έχει γίνει υποχρεωτικό στο τουρ του τένις. Οπότε δεν βλέπω το λόγο να το κάνω.

Δεν είπα κάτι παράξενο την προηγούμενη εβδομάδα. Ο καθένας έχει την άποψή του. Αν είναι να μιλάμε διπλωματικά όταν εκφράζουμε την άποψή μας για κάτι συγκεκριμένο, τότε γιατί γίνονται οι συνεντεύξεις Τύπου;

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι σωστό. Κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να εμβολιαστείς. Αν θέλεις να προστατεύσεις τον εαυτό σου με το εμβόλιο, μπορείς να πας και να το κάνεις.

Για εμάς τους νέους, νομίζω είναι καλύτερα να κολλήσουμε τον ιό για να χτιστεί ανοσία. Δεν νομίζω ότι είναι κακό. Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό και υπάρχει ελευθερία να αποφασίσουμε. Κάποια στιγμή πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει ο καιρός που δεν θα έχουμε άλλη επιλογή, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη έκδοση του εμβολίου που θα έχει περισσότερο συν από μείον».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News