Παναθηναικός Μεταγραφές: Ποιος είναι ο Κρίστοφ Κλάρερ που μπήκε στο κάδρο του «τριφυλλιού»

O Παναθηναϊκός έχει ψηλά στη λίστα του τον κεντρικό αμυντικό της Φορτούνα Ντίσελντορφ, Κρίστοφ Κλάρερ. Ποια τα δεδομένα και το προφίλ του 23χρονου Αυστριακού.

Ο Παναθηναϊκός χτενίζει την αγορά με σκοπό να ενισχυθεί το συντομότερο δυνατό για τα παιχνίδια με την Ντνίπρο για τα προκριματικά του Champions League.

O Iβάν Γιοβάνοβιτς έχει ήδη ξεχωρίσει κάποιους ποδοσφαιριστές, με το τελευταίο όνομα που έρχεται στην επικαιρότητα, να είναι αυτό του Αυστριακού κεντρικού αμυντικού, Κρίστοφ Κλάρερ.

Ο υψηλόσωμος 23χρονος παίκτης της Φορτούνα Ντίσελντορφ, ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Αούστρια Βιέννης και γρήγορα το ταλέντο του προχώρησε στις υποδομές της Σαουθάμπτον όπου έμεινε για μία τριετία.

Από εκεί θα βρεθεί ως δανεικός στην αυστριακή Ζανκτ Πέλτεν, Εκεί θα πραγματοποιήσει τις πρώτες του εμφανίσεις ως επαγγελματίας σε ηλικία 19 ετών και θα γράψει 14 συμμετοχές ως βασικός με ένα γκολ.

Το 2020 θα μεταπηδήσει στην Φορτούνα που θα δαπανήσει 400 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσει. Χρόνο με τον χρόνο η εξέλιξή του θα τον ανεβάσει στην ιεραρχία και την περασμένη χρονιά θα κερδίσει θέση βασικού στο αρχικό σχήμα, ενώ το 2022-23 θα γράψει 33 συμμετοχές με 3 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις.

Είναι διεθνής με όλα τα κλιμάκια της Εθνικής ομάδας της Αυστρίας ενώ έχει και 12 παιχνίδια με την Κ23. Το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2024 και ο Παναθηναϊκός καραδοκεί για να τον αποκτήσει.

Το αγωνιστικό προφίλ και αυτά που μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό

Ο ύψους 1.91 δεξιοπόδαρος αποτελεί έναν από τους αμυντικούς, που προορίζονται για να καλύψουν το βάθος στην εθνική ομάδα της Αυστρίας.

Αρκετά δυνατός, με καλές τοποθετήσεις και εξαιρετικός στις στατικές φάσεις σε άμυνα και επίθεση, άλλωστε σε όλες τις χρονιές του έχει γκολ, παρά το γεγονός πως μιλάμε για αμυντικό.

Για το ύψος του διαθέτει ικανοποιητική ταχύτητα, ενώ διαβάζει αρκετά καλά το παιχνίδι και μπορεί να δημιουργήσει την πρώτη πάσα από την άμυνα, βοηθώντας στο χτίσιμο από χαμηλά.

Έχει καλή τεχνική κατάρτιση, πειθαρχία στο παιχνίδι του και σπάνια κάνει λάθη. Σε αυτόν ο Παναθηναϊκός βλέπει έναν αμυντικό που μπορεί να δώσει λύσεις και να κερδίσει από τη συνεργασία του με τους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον, καθώς σύμφωνα με τα reports στη Γερμανία, η εξέλιξή του είναι ραγδαία.

Τα δεδομένα για τον Κλάρερ και τον Παναθηναϊκό

Ακόμη δεν έχει επέλθει κάποια οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Παναθηναϊκός τον έχει ψηλά στη λίστα του, καθώς ταιριάζει στο αγωνιστικό προφίλ που ψάχνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Εκτός από τον Αυστριακό, υπάρχουν και άλλα ονόματα όμως που εξετάζονται. Το συμβόλαιό του που τελειώνει είναι σύμμαχος, καθώς η Φορτούνα δεν θέλει να τον χάσει ως ελεύθερο τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Έχει γίνει μία πρώτη διερευνητική κρούση προς τη γερμανική ομάδα έτσι ώστε να δουν οι «πράσινοι» τι ζητά η Φορτούνα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αρκετά πράγματα σχετικά με την περίπτωσή του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News