ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Αναχωρεί η Παραολυμπιακή ομάδα του στίβου

Με όνειρα για νέες διακρίσεις παίρνουν το απόγευμα την πτήση για την ιαπωνική πρωτεύουσα ο κύριος όγκος των αθλητών του στίβου και η μοναδική Ελληνίδα εκπρόσωπος στο τζούντο, η Θεοδώρα Πασχαλίδου

Το τρίτο γκρουπ με αθλητές της ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας αναχωρεί το απόγευμα για το Τόκιο. Περιλαμβάνει τον κύριο όγκο των αθλητών του στίβου, αλλά και τη μοναδική Ελληνίδα εκπρόσωπο στο τζούντο, τη Θεοδώρα Πασχαλίδου μαζί φυσικά με τους προπονητές και τους συνοδούς τους. Το γκρουπ θα φτάσει στο Τόκιο μέσω Ντόχα έπειτα από ταξίδι περίπου 24 ωρών.  

Στον στίβο η αποστολή είναι η μεγαλύτερη για την ελληνική πλευρά και σε αυτούς τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Περιλαμβάνει 16 άνδρες και γυναίκες κι ανάμεσά τους υπάρχουν πολύ έμπειροι αθλητές, όπως ο Σε Τζον Φερνάντες, που θα συμπληρώσει 4 Παραολυμπιακές συμμετοχές και ο Μανώλης Στεφανουδάκης, που θα φτάσει τις 3. Με αυτή την αφορμή να σημειώσουμε ότι ρεκόρ συμμετοχών από την Ελλάδα στη μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση των αθλητών με αναπηρίες πραγματοποιεί ο κολυμβητής Χαράλαμπος Ταϊγανίδης με 5, ενώ στις 4 θα πάει, πλην του Φερνάντες, ο επίσης κολυμβητής Κωνσταντίνος Καραούζας. Και σε αυτό το κορυφαίο ραντεβού οι φιλοδοξίες είναι υψηλές φυσικά για τους αθλητές του στίβου και φτάνουν μέχρι την κατάκτηση μεταλλίων. 

Με το σημερινό γκρουπ τέλος, μεταβαίνει στο Τόκιο ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρήστος Καλούδης.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News