Ολυμπιακός: Το πλάνο για να ενισχυθεί μεταγραφικά η... αεροπορία

EUROKINISSI

Κορδόν και Μαρτίνεθ δείχνουν προτίμηση σε παίκτες που είναι αρκετά ψηλοί αφού υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο και στόχευση.

Ο Ολυμπιακός αναζητεί στο μεταγραφικό παζάρι παίκτες (σχεδόν) σε όλες τις θέσεις. Η μόνη θέση για την οποία δεν έχει κάποια ιδιαίτερη… πρεμούρα είναι του τερματοφύλακα με Πασχαλάκη και Τζολάκη να αποτελούν ένα δίδυμο που ικανοποιεί και έχει παρόν αλλά και μέλλον, κυρίως, λόγω του δεύτερου.

Από εκεί και έπειτα, αναζητούνται στόπερ, 6άρι, εξτρέμ και φυσικά φορ. Στις μέχρι τώρα αναζητήσεις των ερυθρόλευκων παρατηρείται ένα κοινό στοιχείο στους υποψήφιους. Κι αυτό είναι το ύψος των μεταγραφικών στόχων.

Να… ψηλώσει σε σχέση με πέρυσι

Η πλειοψηφία των παικτών είναι αρκετά ψηλοί. Και αυτό ισχύει και για τους στόπερ αλλά και για τους κεντρικούς χαφ και για τους φορ. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλουν ο Ολυμπιακός να έχει ύψος ως ομάδα. Να… ψηλώσει σε σχέση με πέρυσι. Ο βασικός φορ, Μπακαμπού, με ύψος 1.82μ. δεν θεωρείται κοντός και λόγω αλτικότητας είχε σημαντική ικανότητα και στο ψηλό παιχνίδι, ωστόσο σε σχέση με τον Χασάν (1.91μ.) υστερεί σε ύψος. Ούτε το βασικό 6άρι, ο Εμβιλά, ήταν πρώτο μπόι (1.83μ.). Ακόμα και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (1.86μ.) στο κέντρο της άμυνας, για στόπερ, δεν ανήκει στην κατηγορία των ψηλών.

Φαίνεται λοιπόν ότι υπάρχει μια προτίμηση σε παίκτες που είναι αρκετά ψηλοί για να ψηλώσει ο μέσος όρος της 11άδας και η ικανότητά της στην… αεροπορία, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Αν σκεφτούμε ότι ούτε ο Ινμπόμ (1.77μ.) είναι πρώτο μπόι ούτε παίκτες όπως ο Μπιέλ (1.72μ.), τότε γίνεται αναγκαία η απόκτηση παικτών που είναι πιο ψηλοί από τον μέσο όρο.

Οι στημένες μπάλες

Ενδεχομένως η διάθεση των Μαρτίνεθ και Κορδόν για απόκτηση παικτών που είναι ψηλότεροι από τον γενικό μέσο όρο να προέκυψε βλέποντας αγώνες της περυσινής σεζόν του Ολυμπιακού κατά την οποία μάλλον δεν εκμεταλλεύθηκε όσο έπρεπε τις στημένες μπάλες. Δεν τις εκμεταλλεύθηκε επιθετικά και παράλληλα ήταν ευάλωτος αμυντικά δεχόμενος με ευκολία γκολ από φάουλ ή κόρνερ των αντιπάλων. Και το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς πόσο συχνά κινδύνευαν οι ερυθρόλευκοι σε στημένες μπάλες αντιπάλων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News