Ολυμπιακός Μεταγραφές: Οι φήμες για τον Μαρκ Μπάρτρα, τα δεδομένα και η άποψη του Κορδόν

Μαρκ Μπάρτρα

Τι ισχύει με τον Μαρκ Μπάρτρα και το μέλλον του στην Τραμπζονσπόρ και πόσο πιθανό είναι να αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό ή να επιστρέψει στη Μπέτις.

Η απόκτηση τουλάχιστον δύο στόπερ αποτελεί καλοκαιρινό μεταγραφικό στόχο στον Ολυμπιακό και μάλιστα άμεσο. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να ενισχυθούν όσο πιο σύντομα γίνεται στο κέντρο της άμυνάς τους και οι λόγοι είναι προφανείς.

Το συμβόλαιο του 35χρονου, πια, Σωκράτη Παπασταθόπουλου δεν ανανεώθηκε και κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για το τι μέλλει γενέσθαι με τους Παπέ Σισε΄(κυρίως αυτόν) και Ουσεϊνού Μπα.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα είχε προκύψει από Ισπανία και Τουρκία ένα σενάριο που έμπλεκε τον Ολυμπιακό με τον Μαρκ Μπάρτρα. Και είναι σαφής ο λόγος για τον οποίο συνέβη αυτό. Ο 32χρονος Ισπανός στόπερ έχει παρελθόν με τον νυν αθλητικό διευθυντή των Πειραιωτών, Αντόνιο Κορδόν. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στη Μπέτις.

Ο Κορδόν τον… πούλησε πέρυσι

Από ‘κει πωλήθηκε, πριν από ένα χρόνο, στη Τραμπζονσπόρ ο παίκτης. Ο Αντόνιο Κορδόν ήταν ο άνθρωπος που είπε να στην παραχώρησή του δίχως αυτό να σημαίνει ότι είχε παράπονα. Απλά η Μπέτις είχε μπει σε λογική περαιτέρω περιορισμού εξόδων. Κάτι για το οποίο είχε φροντίσει ο νυν αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού.

Ο Μπάρτρα άρχισε ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Εσπανιόλ και (κυρίως) της Μπαρτσελόνα όπου πέρασε απ’ όλα τα στάδια πριν παίξει και με την πρώτη ομάδα. Και ύστερα πωλήθηκε 8 εκατ.ευρώ στη Ντόρτμουντ και από ‘κει 10,5 εκατ.ευρώ στη Μπέτις πριν πάει στην Τουρκία.

Παρότι λοιπόν τώρα έχει συμβόλαιο ως το 2025 οι Τούρκοι λένε ότι ο παίκτης θα αποχωρήσει γιατί η Τράμπζον θέλει να σφίξει τα οικονομικά της. Ο Μπάρτρα, όπως είναι λογικό, εξαργύρωσε το «βαρύ» όνομα και το βιογραφικό του με ένα εξίσου «βαρύ» συμβόλαιο.

Παρελθόν τα προβλήματα τραυματισμών

Η χρονιά που τελείωσε ήταν καλή χρονιά για ‘κείνον αφού είχε 40 συμμετοχές με 4 γκολ και 1 ασίστ επιβεβαιώνοντας ότι κάποια προβλήματα τραυματισμών που τον είχαν ταλαιπωρήσει παλιότερα ανήκουν στο παρελθόν.

Θα κάνει άραγε ο Κορδόν κίνηση για να συνεργαστεί ξανά με τον Μπάρτρα ή θα μείνουμε με τις φήμες και τα δημοσιεύματα σε Τουρκία και Ισπανία; Ο χρόνος θα απαντήσει και πιθανότατα θα το κάνει πολύ σύντομα… Οι Ισπανοί πάντως «βλέπουν» πολύ πιθανό και το σενάριο να επιστρέψει ο Μπάρτρα στη Μπέτις από την οποία πέρυσι πωλήθηκε στους Τούρκους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News