Γιώργος Χελάκης: Ο Κορδόν θέλει Ισπανούς με μεταγραφή στον Ολυμπιακό, αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα...

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, έχει καταστρώσει το πλάνο του έτσι ώστε να αλλάξει την αγωνιστική ταυτότητα των ερυθρολεύκων, αν και η αποστολή του δεν είναι εύκολη. Διαβάστε στη SportDay της Δευτέρας (26/6).

Με βάση πάντα τα δημοσιεύματα ο Νταρντέρ της Εσπανιόλ διεκδικείται περίπου από τη μισή Λα Λίγκα. Επίσης, όποια ομάδα θέλει να τον πάρει τώρα νωρίς θα πρέπει να σκάσει 10 εκατομμύρια ευρώ. Αν καθυστερήσει θα πρέπει να σκάσει 15.

Δεν λέω πως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και ειδικά ο Αντόνιο Κορδόν δεν ασχολούνται με αυτή την περίπτωση. Προφανώς ασχολήθηκαν ίσως και να ασχολούνται ακόμα. Το πόσο πιθανό είναι ένας τέτοιος παίκτης, αυτής της χρηματιστηριακής αξίας να καταλήξει τελικά στον Ολυμπιακό. Ας το κρίνει ξεχωριστά ο καθένας από τους αναγνώστες αυτής της σελίδας.

Μιλάμε μάλλον στα για τον Ολυμπιακό, τη μόνη ομάδα στην Ελλάδα που έχει κάνει οικονομικές υπερβάσεις. Αναφέρω αυτό το παράδειγμα για να δείξω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα και πόσο έχουν ανέβει γενικά οι τιμές των παικτών που αγωνίζονται στα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Θυμίζω επίσης ότι ο Πεπ Μπιέλ που δεν έκανε και κάποια εκκωφαντική χρόνια, πληρώθηκε (η Κοπεγχάγη) με 6 εκατομμύρια ευρώ για να έρθει.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως παίκτες αυτού του επιπέδου θα το ψάξουν πολύ και θα το καθυστερήσουν όσο γίνεται για να πετύχουν την καλύτερη δυνατή λύση για τον εαυτό τους. Το ίδιο θα κάνουν και ομάδες τους. Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο με ένα σημαντικό handicap. Δεν μπορεί να δώσει στους παίκτες που προσεγγίζει την προοπτική της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι λογικό ο Κορδόν και ο Μαρτίνεθ να έχουν στη λίστα τους μία σειρά από παίκτες που αγωνίζονται στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Δεν είναι όμως καθόλου βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός Θα ψωνίσει δύο στόπερ, δύο χαφ, έναν σέντερ φορ και δύο εξτρεμ από την Ισπανία. Η αγορά αυτή είναι μάλλον από τις ακριβότερες και απαιτείται οικονομική υπέρβαση σχεδόν για κάθε παίκτη που έρχεται από εκεί, εκτός αν είναι χωρίς όρους και προϋποθέσεις ελεύθερος. Κατά συνέπεια, είναι περίπου βέβαιο ότι ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής αλλά και όσοι άλλοι δουλεύουν στα μεταγραφικά θα κινηθούν και προς άλλες αγορές στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Το λεπτό σημείο για τους «ερυθρόλευκους» έχει να κάνει την ανάγκη παικτών του βασικού κορμού. Παίκτες που δεν θα έρθουν για να συμπληρώσουν αλλά για να αναβαθμίσουν την ομάδα. Παίκτες που πάνω τους θα διαμορφωθεί η νέα αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας. Δεν θα πρόκειται για τη σαρωτική αλλαγή του 2018 γιατί δεν θα αλλάξουν όλα τα πρόσωπα. Θα πρόκειται όμως για νέα αγωνιστική ταυτότητα. Αυτό είναι αναπόφευκτο αλλά και επιβεβλημένο αφού, έτσι κι αλλιώς, τη χρονιά που πέρασε, αγωνιστική ταυτότητα δεν υπήρχε.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News