ΑΕΚ: Ήρεμος και σίγουρος ο Αλμέιδα για τις μεταγραφές

H ΑΕΚ αναχωρεί σήμερα για την Ολλανδία, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της εν όψει της προσπάθειας να διατηρήσει τα κεκτημένα εντός Ελλάδας μετά την κατάκτηση του νταμπλ ύστερα από 45 χρόνια. Διαβάστε στη SportDay της Τρίτης (27/06).

Είναι εμφανές ότι η ομάδα μεταβαίνει στη «χώρα της τουλίπας» με απώλειες, καθώς για διάφορους λόγους δεν μπορεί να υπολογίζει στους Φερνάντες, Αραούχο και Άμραμπατ, ενώ η υπόθεση του Πινέδα παραμένει ανοιχτή.

Μοιραία η ομάδα πηγαίνει με περισσότερες απώλειες, παρά προσθήκες, σε σχέση με πέρυσι για να ξεκινήσει τη δουλειά της, γεγονός το οποίο πάντως δεν γεμίζει με άγχος τον προπονητή της, αυτός άλλωστε έχει μία βασική αρχή στις προτεραιότητές του: δεν θέλει στην ομάδα ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν θα τον γεμίζουν στο 100% και προτιμά να αποκτηθούν εκείνοι που πρέπει, έστω κι αν αυτό αργήσει να συμβεί. Άλλωστε έχει ήδη στη διάθεσή του μία 20άδα παικτών πρώτης γραμμής, στους οποίους ξέρει ότι μπορεί να υπολογίζει για το ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας στην Ευρώπη.

Ο Αλμέιδα έχει δημιουργήσει μία παρέα που επικοινωνεί πάρα πολύ καλά, δεν αρχίζει τη δουλειά απ’ το μηδέν. Αντιθέτως έχει τις βάσεις για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε και σταδιακά, όταν οι νέοι παίκτες ποιότητας προστεθούν στο ρόστερ, ν’ αλλάξει τα πράγματα, όπως τα έχει στο μυαλό του. Το σίγουρο είναι ότι θα δώσει τη σύμφωνη γνώμη του για ποδοσφαιριστές που θα έχουν τα στοιχεία που απαιτεί, δεν θα επιτρέψει να αποκτηθεί κανένας για τον οποίον θα έχει επιφυλάξεις.

Τη σιγουριά του τη μεταφέρει και προς τη διοίκηση, αλλά και προς το αρμόδιο επιτελείο που ασχολείται με τις μεταγραφές, ώστε όλοι να είναι πεπεισμένοι πως λειτουργούν προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν υπάρχει κανένα άγχος ως εμπόδιο για να τους περιορίσει σε αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνουν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News