Άρης: Ο καημός να πετύχει μια επιλογή για σέντερ φορ, ο γνώριμος Βίντρα και η δεύτερη ευκαιρία του Γκρέι

ΑΜΝΑ/ΕPA

Ο Άρης ξοδεύει κάθε χρόνο τα περισσότερα χρήματα για την απόκτηση σέντερ φορ που θα κάνει τη διαφορά σκοράροντας κατά ριπάς, αλλά κάθε χρόνο ψάχνει καινούριο γκολτζή. Θα βρει φέτος; Ο σταντ μπάι Βίντρα και ο Γκρέι που ζητάει μία ακόμα ευκαιρία

Έναν γκολτζή να βρει και τι στον κόσμο! Έναν σέντερ φορ που θα γεμίσει την περιοχή, που θα κάνει πάνω από 15 γκολ, που θα ξεκλειδώσει τις αντίπαλες άμυνες καιθα ξεσηκώσει τον κόσμο του Άρη.

Έναν γκολτζή ψάχνει κάθε καλοκαίρι ο Θόδωρος Καρυπίδης από την ημέρα που ο Άρης επανήλθε στη Super League.  Και για έναν γκολτζή δαπανά ο Άρης τα περισσότερα χρήματα κάθε καλοκαίρι, αλλά γκολτζή δεν βρίσκει.

Σε ποιους ποδοσφαιριστές επένδυσε ο Άρης; Στον Xαμζά Γιουνές, στον Μπράουν Ιντέγε, στον Κώστα Μήτρογλου, στον Αμπουμπακάρ Καμαρά και στον Αντρέ Γκρέι. Kανένας δεν έκανε τη διαφορά.

Ο Γιουνές είχε 9 γκολ την περιόδο 2018-19, αλλά πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Ματέο Γκαρσία παίζοντας στα εξτρέμ.

Ο Μπράουν Ιντέγε τελείωσε τη σεζόν 2019-20 με 8 γκολ, πρώτος σκόρερ όμως ήταν ο Μπρούνο Γκάμα με 12 γκολ, κάνοντας τη διαφορά.

Έναν χρόνο μετά, την περιόδο 2020-21, ο Άρης πήγε για το κόλπο γκρόσο με τον Κώστα Μήτρογλου και έπαθε τελικά πατατράκ! Ο Μήτρογλου έπαιξε σε εννιά παιχνίδια και πέτυχε δύο γκολ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Δημήτρης Μάνος με το ένα δέκατο του συμβολαίου του, σκοράροντας 8 γκολ.

Την περιόδο 2021-22 ο Άρης απέκτησε με τυμπανοκρουσίες τον Αμπουμπακάρ Καμαρά περιμένοντας έναν ταύρο σε υαλοπωλείο. Ο Μαυριτανός δεν τα πήγε άσχημα, τελείωγσε με 8 γκολ, αλλά δεν κάλυψε τις προσδοκίες, ούτε καν στο δεύτερο πέρσμά του από τον Άρη.

Στη φετινή σεζόν ο Άρης πόντρα στον τζαμαϊκανό Αντρέ Γκρέι, που πέρασε όλη του την καριέρα στα αγγλικά γήπεδο. Ο Γκρέι ξεκίνησε σαν τρένο, έσπασε όλα τα ρεκόρ στην Ευρώπη στα πρώτα ματς τον Αυγουστο, πέτυχε ένα σπάνιο γκολ με ψαλιδάκι, αλλά μετά μπλόκαρε, χάνοντας πολλές και κλασικές ευκαιρίες, ανάμεσα τους και δύο κομβικά πέναλτι. Τελικά πέτυχε 8 γκολ, πίσω από τατ 11 του Λουίς Πάλμα.

Οι άνθρωποι του Άρη προσπαθούν να αποδεσμευτούν από το βαρύ τριετές συμβόλαιο του Γκρέι. Ο ίδιος πάντως έχει ζητήσει μια δεύτερη ευκαιρία, πιστεύοντας ότι θα αλλάξει το κλίμα και θα κάνει τη δουλειά του.

Και ο Βίντρα σε αναμονή

Την ίδια ώρα ο Άρης σαρώνει την αγορά και για σέντερ φορ, ελπίζοντας πως θα λύσει το συμβόλαιο του Γκρέι. Ήδη ο Τσέχος Ματέι Βίντρα είναι σε αναμονή και παράλληλα προσπαθεί να σπάσει το συμβόλαιό του με τη Βικτόρια Πλζεν, για να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και να μεγαλώσει την παροικία των Τσέχων με τους Μπράμπετς και Νταρίντα.

Ο Βίντρα έχει αγωνιστεί  σε Μπάνικ Οστράβα, Ουντινέζε, Γουότφορντ και Ντέρμπι Κάουντι. Η τελευταία ομάδα του, η Μπέρνλι (πριν επιστρέψει στην Βικτόρια Πλζεν μετά τον σοβαρό τραυματισμό του) είχε πληρώσει το ποσό των 12 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News