Παναθηναϊκός- ΑΕΚ Λάρνακας 3-1: Τριάρα με γκολάρες και διαρκή βελτίωση

Καταιγιστικός στο τελευταίο του φιλικό στην Αυστρία ο Παναθηναϊκός, πάτησε γκάζι στο β’ ημίχρονο, πέτυχε τρία τέρματα παρά τις αρκετές αλλαγές, με υψηλή απόδοση σε συγκεκριμένα διαστήματα του ματς κι άφησε καλές εντυπώσεις λίγες μέρες πριν τις επίσημες υποχρεώσεις του.

Σε ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός είχε θετικό πρόσημο και με ξέσπασμα στο β’ ημίχρονο επικράτησε της ΑΕΚ Λάρνακας με 3-1, χάρη σε τρία πολύ ωραία γκολ από Μλαντένοβιτς, Βαγιαννίδη και Γερεμέγεφ. 

Στο τελευταίο της τεστ στης Αυστρία η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε το «5 στα 5», ενώ μόλις στο 3’ ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το πρώτο του γκολ με την όμορφη ενέργεια του Τζουριτσιτς την οποία ο Παλάσιος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί.

Στο 9’ υπήρξε άλλη μια καλή ευκαιρία για το «τριφύλλι». Ο Τζούριτσιτς γύρισε ωραία την μπάλα στο ύψος του πέναλτι για τον Κλεϊχέισλερ, ωστόσο η γρήγορη αντίδραση του τερματοφύλακα των Κύπριων Τούμπα ήταν σωτήρια.

Ο Παναθηναϊκός έχει την κατοχή στο ματς, αφήνοντας λίγα περιθώρια ανάπτυξης στην ΑΕΚ Λάρνακας η οποία προσπάθησε να διατηρήσει ισορροπία αμυντικά και να να αιφνιδιάσει στην κόντρα.

Η ανάπτυξη του «τριφυλλιού» ήρθε κυρίως από δεξιά με τον Κώτσιρα και το εξτρέμ που ήταν μπροστά του (ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαζε συνέχεια τους Μαντσίνι και Παλάσιος στις πτέρυγες), με τον Κλεϊνχέισλερ από το κέντρο να δίνει βοήθειες στην συνεργασία των δύο της πλευράς.

Ο Πέρεθ, αντίστοιχα, σε ρόλο οργανωτή γίνεται ο «τρίτος» στην γραμμή άμυνας ελευθερώνοντας Χουάνκαρ και Κώτσιρα, δίνοντας έτσι τους μέτρα προς την επίθεση.

Η πρώτη αλλαγή της κυπριακής ομάδας ήρθε αμέσως μετά το κουλινγκ μπρέικ με τον 17χρόνο στόπερ Καψή να παίρνει την θέση του Κατελάρη με καμία αλλαγή, ωστόσο, στην διάταξη.

Στο 39’ έπειτα από λάθος της άμυνας της ΑΕΚ Λάρνακας ο Μαντσίνι έκλεψε ωραία, αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει την φάση από θέση τετ α τετ. Για άλλη μια φορά η παρέμβαση του Τούμπα αποδείχθηκε καθοριστική.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με αρκετές αλλαγές με τον τεχνικό των πράσινων να ρίχνει στο ματς τους Λοντίγκιν, Βαγιαννίδη, Μλαντένοβιτς, Τσόκαϊ,Μπερνάρ και Γερέμεγεφ στις θέσεις των Μπρινιόλι, Κώτσιρα, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Τζουριτσιτς και Σπόραρ αντίστοιχα. Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι πράσινοι βρίσκουν το πρώτο γκολ τους με τον Μλαντένοβιτς ξεκλειδώνοντας, σε κατάσταση αντεπίθεσης, την κυπριακή άμυνα.

Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Βαγιαννίδης βρήκε δίχτυα με ένα υπέροχο σουτ με το αριστερό.

Το 3-0 πέτυχε ο Γερεμέγεφ με εξαιρετική ατομική ενέργεια και απίθανο σουτ με το αριστερό, με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο διαιτητής θεώρησε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή και ο Σουηδός χρίστηκε σκόρερ, ενός εντυπωσιακού γκολ.

Η κυπριακή ομάδα κατάφερε να βρει το γκολ της τιμής, σε μια στιγμή αδράνειας στην άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά γενικά δεν απείλησε ιδιαίτερα.

Στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα πήραν χρόνο οι Αϊτόρ, Ζέκα, Βέρμπιτς, αλλά και ο πιτσιρικάς στόπερ Φικάι, ο οποίος άφησε καλές εντυπώσεις ως αντικαταστάτης του Μάγκνουσον.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News