ΕΠΟ: Υπόμνημα της Επιτροπής Ελέγχου κατά της απόφασης για αποζημίωση στον Μπαλτάκο - Δικαίωση για Ολυμπιακό

ΕΠΟ: Υπόμνημα της Επιτροπής Ελέγχου κατά της απόφασης για αποζημίωση στον Μπαλτάκο - Δικαίωση για Ολυμπιακό

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ, Διονυσία Μπιτζούνη με το υπόμνημα που κατέθεσε δικαιώνει τον Ολυμπιακό.

Η ΕΠΟ για μια ακόμα φορά πήγε κόντρα σε κανονισμούς και πλαίσια, με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τον πρόεδρο της, Τάκη Μπαλτάκο. Καθώς η Γ.Σ. της ΕΠΟ είχε πάρει απόφαση για αποζημίωση του Τάκη Μπαλτάκου. Κάτι που ήταν σαν μισθός κι ενώ η θέση του προέδρου στην Ομοσπονδία είναι αμισθή.

Πιο συγκεκριμένα η απόφαση που είχε παρθεί ανέφερε πως ο Τάκης Μπαλτάκος θα μπορεί να λάβει αποζημίωση, συνολικά, 192.000 ευρώ. Μια απόφαση που πρέπει να εγκριθεί και από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Ο Ολυμπιακός την περασμένη Δευτέρα (10/7) είχε στείλει εξώδικο στα μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ, το οποίο υπέγραφε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Τάκης Αγραφιώτης και έθετε προ των ευθυνών τους τον Μπαλτάκο και τους συμβούλους της ομοσπονδίας, χτυπώντας το «καμπανάκι» για κίνδυνο διάπραξης απιστίας σε βάρος της ΕΠΟ.

Τώρα ήρθε το υπόμνημα της προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, Διονυσίας Μπιτζούνη, προς τα μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ. Που αναφέρει πως η απόφαση για τον Μπαλτάκο παραβιάζει ουσιώδεις κανόνες του Καταστατικού περί λειτουργίας της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά το υπόμνημα αναφέρει:

«Συμπερασματικά η συζήτηση που ακολούθησε της πρότασης του κ. Σαρηγιαννίδη και η απόφαση που ελήφθη, κατόπιν ψηφοφορίας, σύμφωνα με τις ρητές διατάξεις των άρθρων 25 παρ. 1 και 28 παρ. 3 του Καταστατικού, πάσχει ακυρότητας, καθώς παραβιάζει ουσιώδεις κανόνες του Καταστατικού περί λειτουργίας της Ομοσπονδίας και σύννομης λήψεως αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης. Απόρροια των ανωτέρων εκτιθέμενων είναι ο κίνδυνος προσβολής του κύρους της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης ενώπιον τον Δικαστηρίων και η εμπλοκή της Ομοσπονδίας σε έναν ατέρμονο δικαστικό αγώνα, ο οποίος μόνο να ζημιώσει μπορεί το κύρος της Ομοσπονδίας και όλα αυτά στο βωμό των συμφερόντων του κ. Προέδρου. Τι εντύπωση θα αποκόμισαν άραγε οι παριστάμενοι για λογαριασμό της UEFA και της FIFA από τον διακαή αγώνα του Προέδρου να αποζημιωθεί με κάθε τρόπο και μέσο, ενώ παράλληλα η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, η οποία συστάθηκε κατόπιν επιταγής της ολιστικής μελέτης της UEFA για τον έλεγχο των οργάνων της Ομοσπονδίας, «φιμώθηκε» και δεν της επετράπη να παρουσιάσει στα αρμόδια πρόσωπα τα πορίσματα του έργου της».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης στην ημερήσια διάταξη της τελευταίας ΓΣ της ΕΠΟ δεν περιλαμβάνονταν θέμα αποζημίωσης του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου ούτε μπορούσε να… πλασαριστεί σε αυτό της «αποζημίωσης των μελών της ΕΕ της ΕΠΟ», επειδή αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη της ΓΣ και δεν ελήφθη απόφαση!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News