ΠΑΟΚ: Όλα θα γίνουν στο... παρά ένα

Ο ΠΑΟΚ άφησε να περάσει αναξιοποίητο ένα ολόκληρο μεταγραφικό καλοκαίρι, και τρέχει τελευταία στιγμή να καλύψει τα τέσσερα μεγάλα κενά που έχει στο ρόστερ του

Ο ΠΑΟΚ έχει να ανακοινώσει μεταγραφή από τις 18 Ιουλίου, όταν και είχε τρεις «τρύπες» στο ρόστερ του, και ένα μήνα μετά, όχι μόνο δεν έχει κλείσει κάποια από αυτές, αλλά έχει και μια επιπλέον.

Οι άνθρωποι του Δικεφάλου έχουν κάνει μια σειρά από κινήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και πολλές περισσότερες που έχουν μείνει κρυφές, όμως το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Μεταγραφικές λίστες, προτεραιότητες, φθηνοί, ακριβοί, πάνω και κάτω ράφια. Όλα τα δημοσιογραφικά κλισέ για τις μεταγραφές μαζεμένα σε μια πρόταση, όμως για τον ΠΑΟΚ, η ουσία είναι μια. Το μελάνι από την τελευταία ανακοίνωση απόκτησης ποδοσφαιριστή έχει στεγνώσει και για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να καλύψει το χαμένο έδαφος θα πρέπει οι επόμενες ανακοινώσεις να βγαίνουν η μια μετά την άλλη, χωρίς το μελάνι να προλαβαίνει να στεγνώσει…

Αριστερό μπακ

Τι θέλει: Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να δείχνει πως δεν εμπιστεύεται τον Νίλσεν Περέιρα (τον άφησε εκτός αποστολής στην αναμέτρηση με τη Ριέκα) η ανάγκη απόκτησης ενός ακραίου μπακ που να αγωνίζεται στα αριστερά είναι δεδομένη, προκειμένου να πλαισιώσει τον Αντρέ Βιεϊρίνια. Έναν παίκτη που να μπορεί να πάρει θέση βασικού.

Τα ονόματα που έχουν γραφτεί: Το τελευταίο διάστημα, έχουν παραμείνει στη λίστα οι Γιάν Μπορίλ και Ράχμαν Μπάμπα. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει μια πρώτη κρούση στην Σλάβια Πράγας για τον 30χρονο διεθνή Τσέχο και περιμένει σύντομα απάντηση, την ώρα που ο Ράχμαν Μπάμπα οπισθοχώρησε αλλά δεν έφυγε από το κάδρο όσο δεν έχει βρει ομάδα σε έναν από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Επιτελικός μέσος

Τι θέλει: Πρόκειται για μια ανάγκη που υπάρχει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Ο Πάμπλο Γκαρσία, όταν είχε πρωτοαναλάβει είχε πει πως «έχω τέσσερις επιτελικούς μέσους και μπορεί να μην έχω και κανέναν» μέχρι να φύγει ο Μπίσεσβαρ με την μορφή δανεισμού και να επανενταχθεί στο ρόστερ ο Ουάρντα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει έναν παίκτη που να μπορεί να παίξει ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου, έναν παίκτη διαφορετικού στυλ από αυτούς που έχει τώρα.

Τα ονόματα που έχουν γραφτεί: Το εξής ένα. Σεμπράστιαν Τζιοβίνκο. Μια υπόθεση για την οποία έχουν γραφτεί τόσα πολλά που δεν χρίζει μεγαλύτερης ανάλυσης. Για να προχωρήσει, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι απαιτήσεις του Ιταλού, οι οποίες θα έχουν καθοριστεί από την αποζημίωση που πήρε από την Αλ Χιλάλ για να λύσει το συμβόλαιό του. Αυτή τη στιγμή είναι δεδομένο πως ο Τζιοβίνκο δεν «παίζει» μόνος του με τον ΠΑΟΚ να έχει ψαχτεί διότι μπορούσε μεν να τον περιμένει αλλά όχι και να μην έχει και «plan b».

Εξτρέμ

Τι θέλει: Πριν την παραχώρηση του Χρήστου Τζόλη στη Νόριτς, ο ΠΑΟΚ είχε ψαχτεί, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να θέλει έναν ποδοσφαιριστή που να μπορεί να παίξει στη γραμμή για να δώσει τον ΠΑΟΚ πλάτος. Μέχρι στιγμής – στο αριστερό άκρο – έχουν χρησιμοποιηθεί οι Μπίσεσβαρ και Καντουρί.

Τα ονόματα που έχουν γραφτεί: Ο Βίτκρο Κλάεσον απασχόλησε τον ΠΑΟΚ αλλά τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκε η διάθεσή του ΠΑΟΚ να μη μπει σε διαδικασία συζητήσεων με την Κράσνονταρ μετά από το αρχικό ποσό που αξίωσαν οι Ρώσοι, το οποίο και ξεπερνούσε τα πέντε εκ. ευρώ. Ήδη έχουν γίνει κρούσεις σε άλλους ποδοσφαιριστές της σχετικής λίστας.

Επιθετικός

Τι θέλει: Ο ανάγκη απόκτησης επιθετικού προέκυψε την επομένη του δεύτερου αγώνα με την Μποέμιαν όταν οι εξετάσεις του Νέλσον Ολιβέιρα έδειξαν μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού, και έστειλαν τον Πορτογάλο στο χειρουργείο. Ο ΠΑΟΚ καλείται να καλύψει έναν ποδοσφαιριστή που τον απέκτησε πριν από ελάχιστον διάστημα.

Τα ονόματα που έχουν γραφτεί: Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς είναι… πάντα στη λίστα. Μόνιμος θαμώνας, σε ρόλο γκεστ σταρ. Από τότε που έφυγε, κάθε μεταγραφική περίοδο γεμίζει τα ρεπορτάζ κάνοντας ένα πέρασμα. Πιθανότητα επανένωσης δεν φαίνεται να υπάρχει. Παρόμοιο πέρασμα έκανε και ο Τσούμπα Ακπομ, και για να καταλήξει ο ΠΑΟΚ στον Άγγλο θα πρέπει να γίνουν πάρα πολλά. Το όνομα του Πέταρ Μούσα, ως λύση ανάγκη από τη Σλάβια, σε μια κίνηση κάλυψης του με την απόκτηση ενός νεαρού επιθετικού, έπαιξε ως σενάριο, ενώ σίγουρα έχουν γίνει τουλάχιστον τρεις κινήσεις για πιθανούς στόχους. Με την αγορά της Πορτογαλίας να έχει ξεψαχνιστεί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News