Γιώργος Χελάκης: Μαζί με τους παίκτες του Ολυμπιακού, εκπαιδεύονται και... οι οπαδοί του

Για τον αδημονούντα μέσο οπαδό του Ολυμπιακού , η νέα μέθοδος του Κορδόν είναι μακριά απ’ την ιδιοσυγκρασία του. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στην SportDay της Κυριακής 16/7.

Τo υπονόησε καθαρά ο Αντόνιο Κορδόν, το ξέρει κι έτσι δουλεύει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ολυμπιακός που είδαμε στα δύο φιλικά με τη Σλοβάτσκο και τη Νόρντζελαντ είναι αυτός που θα δούμε στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Οι παλιοί οφείλουν να γίνουν ομάδα κι οικογένεια προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στις 10 Αυγούστου η ενδεκάδα θα είναι αυτή που -σε γενικές γραμμές- ξέρουμε. Με μία αλλαγή. Αν είναι έτοιμος ο Ιμπόρα, θα πάρει τη θέση του Μπουχαλάκη ως αμυντικού χαφ. Οι υπόλοιποι είναι πάνω-κάτω γνωστοί με εκκρεμότητα μία θέση στους στόπερ δίπλα στον Ουσεϊνού Μπα.

Ο Μαρτίνεθ εργάζεται για να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό σύνολο. Παίκτες θα έρθουν και μάλιστα όχι ένας και δύο. Ωστόσο οι πρώτες υποχρεώσεις θα βγουν με τους υφιστάμενους, στους οποίους ίσως να προστεθεί ο Μαντί Καμαρά, εφόσον αποθεραπευτεί κι εφόσον δεν έχει πωληθεί μέχρι τότε. Κορδόν και Μαρτίνεθ δεν βιάζονται. Ειδικά ο τεχνικός διευθυντής το έκανε απολύτως σαφές στους δημοσιογράφους που ακολουθούν τον Ολυμπιακό στην Αυστρία.

Όσοι θεώρησαν ότι με τον τεχνικό διευθυντή θα γίνεται η μία μεταγραφή πίσω απ’ την άλλη, έπεσαν έξω. Η λογική είναι να κάνουμε ομάδα αυτούς που έχουμε και στη συνέχεια να έρθουν και να «κουμπώσουν» οι μεταγραφές. Ωστόσο υπάρχει ένα ερώτημα: αυτοί που υπάρχουν μπορούν να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα αμφισβητήσει τα πρωτεία της ΑΕΚ και θα ξεπεράσει τον Παναθηναϊκό;

Χωρίς ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ είναι δύσκολο να δοθεί θετική απάντηση στο ερώτημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην Αυστρία γίνεται μεθοδική δουλειά βήμα το βήμα, προπόνηση την προπόνηση. Η λογική δεν είναι «φτου κι απ’ την αρχή» όπως ήταν (με βάση αυτά που έγιναν) το 2018 όταν ήρθε ο Μαρτίνς.

Τώρα ο Κορδόν πάει με εντελώς αντίθετη λογική. Για τον αδημονούντα μέσο οπαδό του Ολυμπιακού, που θέλει να αλλάξουν όλα εδώ και τώρα μετά την αποτυχημένη περσινή χρονιά, η νέα μέθοδος είναι μακριά απ’ την ιδιοσυγκρασία του. Του «κάθεται ανάποδα» που η ομάδα δεν έχει πάρει στόπερ κι ο Ελ Αραμπί είναι μόνος κι έρημος στην κορυφή της επίθεσης.

Είναι φανερό ότι εκτός απ’ τους παίκτες που εκπαιδεύονται απ’ τον Μαρτίνεθ στην Αυστρία, ο οπαδός του Ολυμπιακού εκπαιδεύεται -θέλοντας και μη- να είναι υπομονετικός και να περιμένει. Οι ρυθμοί του Αντόνιο Κορδόν είναι πολύ διαφορετικοί από αυτούς που έχουν συνηθίσει οι οπαδοί της ομάδας. Μοιάζουν με τους ρυθμούς που είχε πέρυσι και πρόπερσι ο Γιοβάνοβιτς…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News