Παρασκήνιο: Γιατί ο Γιάννης Αλαφούζος σκέφτεται να ζητήσει σέντρα με καθυστέρηση

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ του Αλαφούζου και της ΑΕΚ. Επίσημα βέβαια απ’ τη Νέα Φιλαδέλφεια δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο για τις ενέργειες του κυρ-Γιάννη. Γράφει «ο τρελός… του χωριού» στη SportDay της Κυριακής (23/07).

Ανεπίσημα, δηλαδή παρασκηνιακά, όμως, οι διαρροές δίνουν και παίρνουν. Έχουν ξεθάψει κάθε παλιά δήλωσή του. Επαναφέρουν τις κατά καιρούς καταθέσεις του σε δικαιοδοτικά όργανα ή δικαστικές αίθουσες. Μνημονεύουν διάφορες τοποθετήσεις του. Όλες οι διαρροές έχουν έναν και μόνο στόχο. Να πλήξουν επικοινωνιακά τον Αλαφούζο για τα αιτήματά του να διαλευκανθεί η υπόθεση των στημένων αγώνων.

Το αφεντικό της Πανάθας έδειξε εξαρχής μεγάλο ενδιαφέρον και διαβίβασε την επιθυμία του μέχρι το ανώτατο επίπεδο της χώρας. Παράλληλα βέβαια, έστειλε κι επιστολές στην ΕΠΟ. Έκανε όμως κι άλλες κινήσεις, όπως λένε στα Φιλαδέλφεια. Οπότε, άρχισαν οι προειδοποιητικές βολές.

Εκείνο που δεν γνωρίζουν στο περιβάλλον του Γιαννάκη είναι ότι ο Αλαφούζος δεν θα αρκεστεί στη ρητορική. Θα πάει ακόμα πιο μακριά τη βαλίτσα. Ειδικά στην περίπτωση που δεν έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στις διεθνείς διοργανώσεις. Τότε, το αφεντικό της Πανάθας θα εξετάσει ακόμα και το ενδεχόμενο του αιτήματος να καθυστερήσει η έναρξη του πρωταθλήματος έως ότου βρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Είναι δηλαδή αποφασισμένος ο Αλαφούζος να τραβήξει το σχοινί στα άκρα κι ας το σπάσει. Κινδυνεύει βέβαια να μείνει απομονωμένος, διότι οι ομάδες που θα παίζουν στους ομίλους προφανώς και θα θέλουν αγώνες στα πόδια των ποδοσφαιριστών τους, ενώ κι οι υπόλοιπες ΠΑΕ θα υπολογίζουν στα έσοδα απ’ την έναρξη του πρωταθλήματος. Όμως, ο Αλαφούζος δεν στέκεται σε αυτές τις λεπτομέρειες. Θέλει να πάει σε μετωπική και δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News