Γιώργος Χελάκης: Αυτός ο Παναθηναϊκός δεν είναι για να χάνει την πρόκριση

Θα είναι μεγάλη κατραπακιά για τους «πράσινους» αν δεν μπορέσουν να προχωρήσουν. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στη SportDay της Δευτέρας (24/07).

Nα θυμηθούμε τα περσινά. Ο Παναθηναϊκός βγήκε νοκ άουτ απ’ τη Σλάβια Πράγας. Ομάδα με παραστάσεις κι ευρωπαϊκές εμπειρίες. Πόσες; Περισσότερες απ’ την Ντνίπρο, που θα βρει μπροστά της αύριο η ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Ούτε σκέψη για την υποτίμησή της, αλλά όπως και να το  κάνουμε, η Ντνίπρο δεν είναι Σλάβια, αφήστε που αντί για την έδρα της, θα παίξει στο Κόζιτσε.

Απ’ την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν είναι ο περσινός. Όταν αναφέρω «ο περσινός», δεν εννοώ την ομάδα που έπαιξε στο πρωτάθλημα, αλλά εκείνη που αντιμετώπισε το κατακαλόκαιρο τη Σλάβια. Ολα αυτά, βάζοντάς τα κάτω, η πρόκριση επί των Ουκρανών είναι μονόδρομος. Οπως και να το πάρουμε, θα είναι μεγάλη κατραπακιά για τους «πράσινους» αν δεν μπορέσουν να προχωρήσουν.

Αυτός ο Παναθηναϊκός δεν είναι για να χάνει την πρόκριση από μία ομάδα που -μεταξύ άλλων την έχει τσακίσει ο πόλεμος. Ο Γιοβάνοβιτς έχει τα δίκια του να είναι επιφυλακτικός (έτσι είναι άλλωστε σε όλη την καριέρα του ως προπονητής). Λογικό είναι να βάζει πίεση στους παίκτες του και να λέει δημόσια ότι άλλα περίμενε να δει απ’ αυτούς στο φιλικό με τη Βαγεκάνο κι άλλα είδε.

Αν η εικόνα του «τριφυλλιού» στο τελευταίο τεστ ήταν αυτή που μέσες-άκρες είδαμε στα έξι προηγούμενα, δεν θα υπήρχε ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Τώρα, υπάρχει. Ο τραυματισμός του Τσέριν έφερε αναστάτωση στη μεσαία γραμμή κι αυτό φάνηκε καθαρά στο παιχνίδι με τη Ράγιο. Ο Τσοκάι δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον ρόλο του «οκταριού» κι οι «πράσινοι» έμοιαζαν κομμένοι στη μέση. Ο Βιλένα είναι παίκτης που θα λύσει και με το παραπάνω το πρόβλημα σε αυτή τη θέση, αλλά δεν είναι έτοιμος κι αυτό φάνηκε.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν… μάσησε τα λόγια του και μίλησε καθαρά για την προβληματική εμφάνιση. Οπως και να ’χει το πράγμα, δεν είναι δυνατό στην απουσία του Τσέριν να αποδοθεί η εικόνα ασύνδετης ομάδας που εμφάνισαν οι «πράσινοι» στο πρώτο ημίχρονο με τη Ράγιο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News