SERIE A: Με νίκες ξεκίνησαν Λάτσιο και Σασουόλο, λύτρωση στις καθυστερήσεις για Αταλάντα

Με νίκες ξεκίνησαν τη φετινή τους πορεία η Λάτσιο με τη Σασουόλο αφού πέρασαν από τις επικίνδυνες έδρες των Έμπολι και Βερόνα με 1-3 και 2-3 αντίστοιχα, ενώ η Ίντερ έκανε πάρτι στην πρεμιέρα επί της Τζένοα κερδίζοντας με 4-0. Τέλος η Αταλάντα αν και ισοφαρίστηκε στο 79΄ από τον Μπελότι, σκόραρε με τον Πίκολι στις καθυστερήσεις και πήρε τη νίκη με 2-1.

Νικηφόρα ξεκίνησαν τα φαβορί στην πρεμιέρα της Serie A. Η Λάτσιο του Μαουρίτσιο Σάρι πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Έμπολι, η Αταλάντα ήταν ανώτερη από την Τορίνο όμως ισοφαρίστηκε από την Τορίνο και καρδιοχτύπησε για να πάρει τη νίκη, ενώ η Ίντερ πραγματοποίησε θρίαμβο επί της Τζένοα με 4-0. Τέλος η Σασουόλο του Κυριακόπουλου που δεν αγωνίστηκε λόγω καρτών, πέρασε με 3-2 από την έδρα της Βερόνα.

Η Λάτσιο μπήκε με το δεξί στη φετινή σεζόν, αν και βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ μετά το γκολ του Μπαντινέλι στο 4ο λεπτό. Οι «λατσιάλι» αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν με τον Μιλίνκοβιτς Σάβιτς στο 6΄. Στο 31΄ ο Λατσάρι έκανε το 2-1, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, με τέρμα του Τσίρο Ιμόμπιλε στο 41ο λεπτό να κάνει το 3-1.

Η Σασουόλο κέρδισε εκτός έδρας με 3-2 τη Βερόνα, με τον Ρασπαντόρι να ανοίγει το σκορ λίγο μετά το μισάωρο και συγκεκριμένα στο 32΄λεπτό του αγώνα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχόνου οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μιγκέλ Βελόσο για επικίνδυνο μαρκάρισμα. Η αριμθητική διαφορά αποτυπώθηκε και στον αγωνιστικό χώρο, με τη Σασουόλο να διπλασιάζει τα τέρματά της με τον Τζούρισιτς στο 51΄.

Η Βερόνα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και μείωσε στο σκορ με τον Ζακάγκνι 20 λεπτά αργότερα, όμως οι φιλοξενούμενοι σκόραραν έξι λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 77΄με τον Τραορέ. Το μόνο που κατάφερε να κάνει το σύνολο του Ντι Φραντσέσκο ήταν να μειώσει σε 3-2 ξανά με τον Ζακάκγνι στο 90+2΄.

Η Αταλάντα παραλίγο να στραβοπατήσει στην έδρα της Τορίνο ‘ομως τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1. Η ομάδα του Γκασπερίνι αν και ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και προηγήθηκε μόλις στο 6΄με τον Λουίς Μουριέλ, ισοφαρίστηκε από τους γηπεδούχους από τον Αντρέα Μπελότι που ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε στο 79΄. Στα τελευταία δέκα λεπτά πίεσε και κατάφερε να σκοράρει με τον Πίκολι στο 90+3΄ για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του με 2-1.

Με θρίαμβο ξεκίνησε την φετινή κούρσα του τίτλου η Ίντερ που σκόρπισε τη Τζένοα με 4-0 στο Τζουζέπε Μεάτσα, με τον Χακάν Τσαλχάνογλου να δείχνει από το πρώτο του παιχνίδι πως ήρθε να ηγηθεί των «νερατζούρι» και τον Τζέκο να σκοράρει προσπαθώντας να διώξει τον Ρομέλου Λουκάκου από το μυαλό των φίλων της Ίντερ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News