Γιούχτας Αρχανών: Η ιστορία της Κρητικής ομάδας που θα κάνει ντεμπούτο στη Super League 2

Ο σύλλογος απ’ τις Αρχάνες θα γίνει ο πέμπτος του Ηρακλείου που θα αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας μας. Γράφει ο Γιώργος Μπιτσικώκος στη SportDay της Δευτέρας (07/08).

«Η καταστροφή του ενός, είναι η επιτυχία του άλλου» λέει ένα απ’ τα γνωμικά του θυμόσοφου ελληνικού λαού. Μία φράση που μπορεί και ταιριάζει… γάντι στην περίπτωση του Γιούχτα Αρχανών.

Η ομάδα του Ηρακλείου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στη δεύτερη κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας μας, λόγω της αδυναμίας που δήλωσε ο Απόλλων Σμύρνης να συμμετάσχει στη Super League 2. Μία εξέλιξη που περίμεναν καρτερικά στο Ηράκλειο, όλο αυτό το διάστημα, ενώ είχαν γίνει οι φανατικότεροι αναγνώστες του ρεπορτάζ του Απόλλωνα Σμύρνης, προκειμένου να δουν εάν θα μπορέσουν να ζήσουν το όνειρο της συμμετοχής σε επαγγελματική κατηγορία.

Την προηγούμενη εβδομάδα κορυφώθηκε το δράμα της ομάδας της Ριζούπολης. Μετά την επίσημη δήλωσή της πως δεν θα αγωνιστεί στη Super League 2 επιλέγοντας τη διάλυση της ΠΑΕ και άρα τον υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική, μπορεί στις τάξεις της να επήλθε στενοχώρια, όμως σε μία άλλη γωνιά της Ελλάδας, η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεσπάσουν πανηγυρισμοί.

Ο Γιούχτας Αρχάνων θα έχει την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά σε επαγγελματική κατηγορία και να γίνει μετά τον ΟΦΗ, τον Εργοτέλη, τον Ηρόδοτο και τον Ατσαλένιο η πέμπτη ομάδα του Ηρακλείου που θα αγωνιστεί στη «Β’ Εθνική» ή Super League 2 όπως ονομάζεται πλέον.

Έδρα του οι Αρχάνες

Ο ΑΟ Γιούχτας Αρχάνων, όπως είναι η πλήρης ονομασία της ομάδας, εδρεύει στις Αρχάνες του Ηρακλείου κι έχει πάρει το όνομά του απ’ το ομώνυμο βουνό που βρίσκεται πάνω απ’ την πρωτεύουσα του νομού. Ιδρύθηκε το 1957 και μάλιστα το ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν το πρώτο που είχε η ομάδα. Μέχρι και την περίοδο 2013-14 δεν είχε καταγράψει κάποια σημαντική επιτυχία.

Τότε ήταν που πήρε για πρώτη φορά την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Για να έρθει η περσινή χρονιά που κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και να συμμετάσχει στα μπαράζ για την άνοδο. Εκεί δεν μπόρεσε να την κατακτήσει, αλλά μετά την αδυναμία του Απόλλωνα Σμύρνης να αγωνιστεί στην κατηγορία, ως πρώτος επιλαχών, ο Γιούχτας πήρε τη θέση του.

ΠΑΕ: Και τώρα… τρέχουμε

Μετά την αποδοχή της πρόσκλησης για τη συμμετοχή της ομάδας στην Super League 2, όπως είναι φυσικό, η διοίκηση του σωματείου του Ηρακλείου έχει ξεκινήσει ήδη τις προσπάθειες για τη δημιουργία ΠΑΕ. Η διοίκηση, με ανακοίνωσή της, ήδη έχει ενημερώσει πως «τρέχει» τις διαδικασίες για να μπορέσει να συστήσει την ΠΑΕ και στο πλαίσιο αυτό έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φίλους της, προκειμένου να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Σαφέστατα ο χρόνος πιέζει, αλλά όλοι ευελπιστούν ότι σύντομα θα υπάρξουν ευχάριστες ειδήσεις.

Ρόστερ: Παραμένει ο Σουργιάς

Αυτονόητο είναι πως μετά τις ευχάριστες εξελίξεις που υπήρξαν στο θέμα της κατηγορίας που θα αγωνίζεται πλέον η ομάδα, θα πρέπει να «τρέξει κι ο μεταγραφικός σχεδιασμός, καθώς το ρόστερ θα πρέπει να είναι πλέον αντάξιο της Super League 2. Ο Νίκος Σουργιάς θα παραμείνει στην άκρη του πάγκου και θα έχει την ευκαιρία να την οδηγήσει στο νέο πρωτάθλημα, εξαργυρώνοντας έτσι την επιτυχία που κατέγραψε την περασμένη περίοδο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News