Παναθηναϊκός: Μία αψεγάδιαστη εμφάνιση με «μαέστρο» Γιοβάνοβιτς

Ένας διαβασμένος και άψογος τακτικά Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε ως πρώτο βήμα και πάει την άλλη εβδομάδα για μία ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά – Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Βαγιαννίδης, Βέρμπιτς, Μαντσίνι. Τρεις επιλογές με την υπογραφή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος όχι μόνο διάβασε την Μαρσέιγ, αλλά απέδειξε πως μόνο ο ίδιος ξέρει καλύτερα από τον οποιονδήποτε την ομάδα του και τους ποδοσφαιριστές του.

Ο Βαγιαννίδης που ξέρει ότι έρχεται ακόμη ένα δεξιό μπακ που θα εκτοξεύσει τον ανταγωνισμό μαζί με τον Κώτσιρα, ο Βέρμπιτς που όλοι περιμένουν στον Παναθηναϊκό να κάνει εφέτος αυτά που δεν έκανε πέρυσι και ο Μαντσίνι που είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Παλάσιος και παρά τις φημολογίες που ανακαλύφθηκαν περί πιθανής αποχώρησης, έδειξε πόσο πολύτιμος είναι.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κλείνει τα αυτιά του. Όχι μόνο με το πυκνό, άσπρο του μαλλί που τα καλύπτει, αλλά δεν ασχολείται με τι ακούγεται και τι γράφεται. My way, που λέει και το τραγούδι, κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, με στόχο το καλύτερο δυνατό.

Οι «πράσινοι» έκαναν αψεγάδιαστη εμφάνιση το βράδυ της Τετάρτης απέναντι σε μία ομάδα που έδειξε πως θέλει ακόμα δουλειά, δεν έχει την ομοιογένεια που έχει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός και αυτό είναι κάτι που μπορούν να το εκμεταλλευτούν οι «πράσινοι».

Στο πρώτο μέρος η ελληνική ομάδα έκανε εξαιρετικό αμυντικό παιχνίδι, της έλειπε το κάτι καλό μπροστά. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός άλλαξε τον ρυθμό στην επίθεσή του, χτύπησε στην κόντρα, έβαλε ταχύτητα, πρόσθεσε και ατομικές ενέργειες.

Το γκολ προήλθε από τρεις ποδοσφαιριστές που δεν ξεκίνησαν βασικοί: Κλέινχεϊσλερ, Μπερνάρ και Ιωαννίδης. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά με πέρυσι, ο Παναθηναϊκός έχει λύσεις.

Το γκολ προήλθε από τρεις ποδοσφαιριστές που δεν ξεκίνησαν βασικοί: Κλέινχεϊσλερ, Μπερνάρ και Ιωαννίδης. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά με πέρυσι, ο Παναθηναϊκός έχει λύσεις. Τρεις παίκτες που την περασμένη σεζόν ήταν βασικοί, το βράδυ της Τετάρτης ήρθαν από τον πάγκο, «έκρυψαν» την μπάλα με μαγική ενέργεια και χάρισαν μία μεγάλη νίκη.

Η Μαρσέιγ παραμένει το φαβορί, είναι καλύτερη ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι πιο έτοιμος. Ο Μαρθελίνο δεν έχει φτιάξει ακόμα το σύνολο που θέλει και ο Γιοβάνοβιτς, από την άλλη, έχει φτιάξει την ομάδα που θέλει και που χρειάζεται για την ευρωπαϊκή υπέρβαση.

Είναι κουραστικό να λέμε συνέχεια για την κανονικότητα του Παναθηναϊκού, αλλά η τελευταία τριετία η δουλειά του Γιοβάνοβιτς έφερε τους «πράσινους» στο επιθυμητό, για την ιστορία τους, επίπεδο. Και το βασικότερο είναι πως φέτος ο Παναθηναϊκός θα φτάσει στο πικ αυτής της τριετίας. Με λίγα λόγια, τα καλύτερα έρχονται.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News