ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ο Cross-tas Τσιμίκας και η πρωταθλήτρια που… επέστρεψε

Πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ψηφίστηκε mvp και αποθεώθηκε από το κατάμεστο Άνφιλντ. Ο Κώστας Τσιμίκας, ωστόσο, είναι μόνο ένας από τους λόγους που ο Γιούργκεν Κλοπ δε μπορεί να κρύψει το χαμόγελο του.

Γεμάτο Άνφιλντ για πρώτη φορά μετά από περίπου 18 μήνες. Πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν για την Λίβερπουλ απέναντι στην ομάδα που της χάλασε πέρσι το απίθανο αήττητο των 68 αγώνων. Ο τραυματισμός του Ρόμπερτσον και η εξαιρετική απόδοση του Κώστα Τσιμίκα στην pre season, ολοκλήρωσαν ένα ιδανικό ντόμινο προϋποθέσεων για τον 25χρονο Έλληνα αμυντικό. Μια εβδομάδα πριν είχε πάρει τι βάπτισμα του πυρός ως βασικός στην Πρέμιερ Λιγκ στη νίκη των “κόκκινων” με 3-0 στην έδρα της Νόριτς, αποβάλλοντας το όποιο άγχος του ντεμπούτου.

Ο Κώστας Τσιμίκας καταλάβαινε πως αυτή ήταν η στιγμή του. Άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και σήκωσε το Άνφιλντ στο πόδι για χάρη του. Δεν είναι μόνο η ασίστ που έδωσε στον Ζότα για το πρώτο γκολ της Λίβερπουλ. Είναι η συνολική του εμφάνιση. Ο Τσιμίκας ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου με 71 πάσες, 9 σέντρες, 6 κερδισμένες μονομαχίες, 6 αναχαιτίσεις της μπάλας, πάτησε 6 φορές την αντίπαλη περιοχή, δημιούργησε 4 ευκαιρίες, έκανε 3 τάκλιν και είχε 3 απομακρύνσεις.

 

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού έχει ξεκινήσει τόσο καλά την σεζόν που κάνει τον Κλοπ να πονοκεφαλιάζει για την θέση του αριστερού μπακ στο επερχόμενο ντέρμπι με την Τσέλσι (ο Ρομπερτσον επιστρέφει).

 

 

Οι φίλοι της Λίβερπουλ ήδη του κόλλησαν το παρατσούκλι “Cross-tas” για τη σέντρα που έκανε στον Ζότα, ενώ τα σχόλια για τον Έλληνα μπακ στα social media είναι αποθεωτικά.

 

Από τη στιγμή που ο Μάικ Ντιν σφύριξε για τελευταία φορά στο ματς με τη Μπέρνλι, ο Γιούργκεν Κλοπ δε μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση του. Οι τελευταίες εμφανίσεις του Τσιμίκα αποτελούν και μια δικαίωση για τον Γερμανό τεχνικό καθώς αποτελεί δική του επιλογή, αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος το χαμόγελο έμεινε στο πρόσωπο του για αρκετή ώρα.

Η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα είναι πολύ σημαντική ειδικά για ομάδες όπως η Λίβερπουλ όπου υπάρχει μια ξεχωριστή σχέση με τους οπαδούς. Το πως έχει γυρίσει από τον σοβαρό τραυματισμό του ο Φαν Ντάικ είναι πράγματι κάτι το εντυπωσιακό. Σα να μην έλειψε μια μέρα, ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός εμπνέει ασφάλεια, σιγουριά και εξακολουθεί να έχει όλα εκείνα τα στοιχεία στο παιχνίδι του που τον κατατάσσουν μέσα στους 2-3 καλύτερους στόπερ του πλανήτη. Κοντά του δείχνουν όλοι καλύτεροι. Ο Άλισον και ο Ματίπ ήταν εξαιρετικοί και στα δύο πρώτα ματς της σεζόν. Ο Άρνολντ μπορεί να έχασε το Euro, αλλά είναι φανερό πως φόρτισε τις μπαταρίες του, κάτι που είχε τόσο μεγάλη ανάγκη. Ο 18χρονος Έλιοτ που έκανε ντεμπούτο ως βασικός, χωρίς να παίξει καν στην “καλή” του θέση, επιβεβαίωσε πως είναι παίκτης για το επίπεδο της καλής Λίβερπουλ. Την ίδια ώρα ο αρχηγός Χέντερσον έπαιξε για πρώτη φορά μετά τον Φλεβάρη στην Πρέμιερ Λιγκ και έδειξε πόσο πολύ έλειψε και αυτός σε σημαντικό κομμάτι της περσινής σεζόν.

Ο Γιούργκεν Κλοπ και οι φίλοι της Λίβερπουλ βλέπουν την ομάδα που κέρδισε τα πάντα την προηγούμενη τριετία, να επιστρέφει με διάλειμμα ενός χρόνου και μάλιστα πλέον να είναι πολύ πιο “γεμάτη”. Οι περισσότεροι από αυτούς τους παίκτες πήγαν για δύο συνεχόμενες φορές στον τελικό του  Τσάμπιονς Λιγκ, κερδίζοντας τον έναν, και έφεραν το πρώτο πρωτάθλημα στην Λίβερπουλ μετά από 30 ολόκληρα χρόνια. Ο Κλοπ, ο Έντουαρντς και η διοίκηση πήραν μια στρατηγική απόφαση το καλοκαίρι να στηρίξουν αυτούς τους παίκτες. Σε μία εποχή που οι ανταγωνιστές ξόδευαν δεκάδες εκατομμύρια για την ενίσχυση τους, η Λίβερπουλ ανανέωνε συμβόλαια.

Ακόμα είναι πολύ νωρίς, αλλά τα πρώτα μηνύματα της σεζόν είναι άκρως ελπιδοφόρα για την Λίβερπουλ. Μπορεί ο Κλοπ να έχει κερδίσει τα πάντα, αλλά αν καταφέρει πάρει το φετινό πρωτάθλημα θα πρόκειται για την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική δικαίωση-μαγκιά του Γερμανού στην καριέρα του. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News