ΓΟΥΛΒΣ - ΤΟΤΕΝΑΜ 0-1: Σα vs Λιορίς... σημειώσατε διπλό

Η Τότεναμ πήρε μία δύσκολη νίκη με 1-0 κόντρα στη Γουλβς κάνοντας δύο τις νίκες της σε ισάριθμα παιχνίδια, συγκατοικώντας στην κορυφή με την Λίβερπουλ.

Σ’ ένα παιχνίδι, στο στάδιο Μολινό, όπου πρωταγωνίστησαν οι τερματοφύλακες, η Τότεναμ πήρε μία πολύ δύσκολη νίκη με 1-0 κόντρα στη Γουλβς, κάνοντας το 2/2, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Premier League. Δεύτερη ήττα για την ομάδα του Ζοσέ Σα.

Το πρώτο ημίχρονο, αν δεν είχε το γκολ της Τότεναμ, εύκολα θα το ξεχνούσαμε. Χαμηλός ρυθμός, αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή και γενικά δύο ομάδες που ως πρώτο στόχο είχαν να μην δεχθούν κάποιο τέρμα.

Αν ο Ζοσέ Σα, δεν έκανε τη λάθος έξοδο και ανέτρεπε τον Ντέλε Άλι στο 9′, ώστε ο ρέφερι να δείξει την άσπρη βούλα και η Τότεναμ να ανοίξει το σκορ, αμφότερες οι ομάδες θα κατευθύνονταν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Οι επιθετικές ευκαιρίες ήταν ελάχιστες (3), με τις πιο σημαντικές να καταγράφονται για τη Γουλβς, η οποία μετά την εύστοχη εκτέλεση του Ντέλε Άλι βγήκε στην επίθεση, αναγκασμένη να παίξει μπάλα για να ισοφαρίσει.

Στο 27′, μάλιστα, οι «λύκοι» έχασαν την πιο κλασσική τους φάση με τον Ραούλ Χιμένεθ, ο οποίος αστόχησε από αρκετά πλεονεκτική θέση, χωρίς να καταφέρνει να ισοφαρίσει. Το 1-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Η επανάληψη σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο ήταν «μεταμορφωμένη». Η μπάλα πάνω – κάτω, ευκαρίες για κάθε ομάδα, με τους γηπεδούχους να έχουν το πρώτο λόγο κυνηγώντας την ισοφάριση.

Με τη συμπλήρωση της μίας ώρας παιχνιδιού, ο Αντάμα Τραορέ έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, με τον Λιορίς να κάνει σπουδαία επέμβαση στο τετ-α-τετ. 

Τα «σπιρούνια», μετά τη φάση του 60ου λεπτού, αντέδρασαν βγάζοντας τρεις ευκαιρίες σε διάστημα τριάντα δευτερολέπτων, με τον Ζοσέ Σα να αποσοβεί κάθε σουτ που έγινε προς την εστία του, διατηρώντας τις ελπίδες της ομάδας του για ισοφάριση.

Το τελευταίο μισάωρο, η γηπεδούχος πήρε το έλεγχο στο παιχνίδι δημιουργώντας προοπτικές για ισοφάριση, άλλοτε με τον Νέβες και άλλοτε με τον Ραούλ Χιμένελ, με τον τελευταίο κάθε φορά είδε αμυντικό τείχος μπροστά, αλλά και έναν ανίκητο Λιορίς.

Παρά τον επιθετικό έλεγχο από τους «λύκους», οι Λονδρέζοι είχαν τις ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ, βλέποντας τον Ζοσέ Σα να κάνει απίστευτες επεμβάσεις στα σουτ των Κέιν, που πέρασε στο παιχνίδι στο 71‘, και Μπέρχβαϊν.

Τελικό αποτέλεσμα 1-0, με τον Εσπιρίτο Σάντο να «πληγώνει» την πρώην του ομάδα και τη Γουλβς να κάνει δύο τις ήττες της, παραμένοντας άποντη στην αρχή της νέας σεζόν.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Γουλβς: Ζόζε Σα, Κίλμαν, Κόουντι, Σάις (84′ Φάμπιο Σίλβα), Νέλσον Σεμέδο, Ρούμπεν Νέβες, Ζοάο Μουτίνιο (72′ Ντεντόνκερ), Φερνάντο Μαρσάλ, Ανταμά Τραορέ, Τρινκάο (84′ Νούρι), Ραούλ Χιμένεθ

Τότεναμ: Ουγκό Λορίς, Τανγκάνγκα, Σάντσες, Ντάιερ, Ρεγκιλόν, Σκιπ, Χόιμπιεργκ, Ντέλε Άλι, Λούκας Μόουρα, Σον (71′ Κέιν), Μπέρχβαϊν (Γουίνκς 90’+1)

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News