Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Πονοκέφαλος» η Μπράγκα, σκέφτεται αλλαγές

Οι σκέψεις του προπονητή του Παναθηναϊκού.

Μπράγκα δημιουργεί «πονοκέφαλο» στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ήδη σκέφτεται τι αλλαγές θα κάνει και σε πρόσωπα, αλλά και στον τρόπο προσέγγισης του αγώνα με την πορτογαλική ομάδα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι πρόκειται για μία ομάδα με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τη Μαρσέιγ. Είναι μία ομάδα με αρχές στο παιχνίδι της, «δεμένη», που έχει προσανατολισμό και στρατηγική, εν αντιθέσει με την ομάδα της Μασσαλίας, η οποία είναι ακόμα υπό κατασκευή και περισσότερο στηριζόταν στο ατομικό ταλέντο των πολύ ποιοτικών ποδοσφαιριστών της.

Η ξέφρενη πορεία του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ έχει φέρει την ομάδα  λίγο πριν απ’ την είσοδό της στη φάση των ομίλων. Οι «πράσινοι» προετοιμάζονται για τον αγώνα με την Μπράγκα στα πλέι οφ κι ο ρόλος του Γιοβάνοβιτς είναι διπλός. Απ’ τη μία, πρέπει να παρατάξει μία ομάδα αγωνιστικά και τακτικά πανέτοιμη. Απ’ την άλλη, όμως, πρέπει να διαχειριστεί τον ενθουσιασμό και το πανηγυρικό κλίμα που υπάρχει στον Παναθηναϊκό, αφού η ομάδα ήδη έχει πετύχει πολλά.

Η συζήτηση ότι οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να υποτιμήσουν την Μπράγκα είναι εντελώς άκαιρη. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Αντιθέτως, το πρόβλημα είναι η διαχείριση των συναισθημάτων. Πώς θα ελεγχθεί ο υπέρμετρος ενθουσιασμός που δημιουργεί η προοπτική της συμμετοχής στους ομίλους, αλλά και το γεγονός ότι έχει εξασφαλιστεί η παρουσία στην Ευρώπη μέχρι τον Δεκέμβριο, κάτι που δίνει άλλο πρεστίζ στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός θέλει την Ευρώπη για να ξαναμεγαλώσει κι οι μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες του απ’ το 1970 έως το 2010 ήταν αυτές που έφερναν περισσότερους φίλους στον αθηναϊκό σύλλογο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News