SERIE A: Νίκες για Ρόμα και Νάπολι, γκέλα για τη Γιουβέντους

Με νίκη ξεκίνησε η Ρόμα του Μουρίνιο επί της Φιορεντίνα στο πρώτο επίσημο ματς του Πορτογάλου, ενώ νίκη πραγματοποίησε στην πρεμιέρα και η Νάπολι στο Σαν Πάολο επί της Βενέτσια. Γκέλα για τη Γιουβέντους στην έδρα της Ουντινέζε, τρελό ματς στο Ρενάτο Ντ Αλάρα με τη Μπολόνια να μπαίνει με το δεξί στη νέα σεζόν κερδίζοντας με 3-2 τη νεοφώτιστη Σαλερνιτάνα.

Σε ένα τρελό ματς στο Ρενάτο Νταλ Άρα με πέντε γκολ και τρεις κόκκινες κάρτες, η Μπολόνια πήρε τη νίκη επί της νεοφώτιστης Σαλερνιτάνα με 3-2. 

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να έμειναν με 10 παίκτες στο 34΄με αποβολή του Στράντμπερντ, πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Μπονατσόλι στο 52΄. Δύο λεπτά νωρίτερα η Μπολόνια είχε μείνει και αυτή με παίκτη λιγότερο.

Στο 59΄η ομάδα του Σίνισα Μιχαίλοβιτς ισοφάρισε με τον Ντε Σιλβέστρι, όμως ο Κουλιμπαλί στο 70΄έβαλε ξανά τη Σαλερνιτάρα μπροστά στο σκορ. Με δύο τέρματα όμως στο 75΄με τον Αρναούτοβιτς και στο 77΄με τον Ντε Σιλβέστρι η Μπολόνια πήρε τη νίκη με 3-2.

Η Γιουβέντους πλήρωσε στην πρεμιέρα τα λάθη του τερματοφύλακά της Σέζνι και παρά το γεγονός πως προηγήθηκε της Ουντινέζε με 2-0 χάρις τα τέρματα των Ντιμπάλα στο 3΄και Κουαδράδο στο 23΄ισοφαρίστηκε και δεν κατάφερε να αποφύγει τη γκέλα στην πρώτη αγωνιστική, με το τελικό 2-2 να είναι το τελικό σκορ.

Ο Μουρίνιο πραγματοποίησε το προπονητικό του ντεμπούτο στον πάγκο της Ρόμα και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί της Φιορεντίνα. Οι «βιόλα» έμειναν με 10 παίκτες από το 17΄λόγω αποβολής του τερματοφύλακά τους Νραγκόφσκι. Ο Μκιταριάν έκανε το 1-0 για τους «τζιαλορόσι» στο 26ο λεπτό, όμως έμειναν και αυτοί με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Τζανιόλο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Φιορεντίνα με τον Μιλένκοβιτς ισοφάρισε ακριβώς στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Οι «Ρωμαίοι» όμως πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ με τον Βερετούτ στο 64΄. Ο ίδιος πάικτης έκανε το 3-1 στο 80΄ δίνοντας αέρα δύο γκολ στην ομάδα του.

Η Νάπολι υποδέχθηκε τη Βενέτσια στο Σαν Πάολο για την πρώτη αγωνιστική της Serie A, με τους Κώστα Μανωλά και Λορέντσο Ινσίνιε να ξεκινούν στη βασική ενδεκάδα παρά το γεγονός πως δημοσιεύματα τους θέλουν να αποχωρούν από τον σύλλογο. Ο Όσιμεν άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες στο 23΄, όμως αυτό δεν φάνηκε να επηρεάζει την ομάδα του, με τον Ινσίνιε να χάνει πέναλτι στο 56΄ για τη Νάπολι. Ότι δεν κατάφερε σε πρώτη φάση όμως ο Ινσίνιε το έκανε έξι λεπτά αργότερα, αφού οι «παρτενοπέι» κέρδισαν εκ νέου πέναλτι, με τον 29χρονο να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του και να μην λαθεύει. Στο 74΄ η Νάπολι με τον Ελμάς έκανε το 2-0 με όμορφο συρτό σουτ στη γωνία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News