Φωτιά: Πρωτοφανείς εικόνες στην Αλεξανδρούπολη – Σε σκηνές στο λιμάνι διασωληνωμένοι ασθενείς
Έξι είναι τα μεγάλα πύρινα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική, σε Έβρο, Ροδόπη, Καβάλα, Βοιωτία, Εύβοια και Κύθνο.
Ανεξέλεγκτη μαίνεται για τέταρτη συνεχόμενη μέρα η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη με το πύρινο μέτωπο να απειλεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης. Ηδη από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσής του, με τους ασθενείς να μεταφέρονται στα κοντινά νοσοκομεία, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες δόθηκε εντολή για εκκένωση αρκετών περιοχών.
Δύσκολη όμως ήταν η νύχτα και στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα σε Ροδόπη, Καβάλα, Βοιωτία (σε Πρόδρομο και Ταρσό), Εύβοια και Κύθνο.
Οι θυελλώδεις άνεμοι, όπως τόνισε και στην τελευταία χρονικά ενημέρωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών.
Δύο είναι τα θύματα από τις πυρκαγιές τη Δευτέρα: ένας βοσκός στον Πρόδρομο Βοιωτίας και ένας άνδρας (πιθανότατα μετανάστης) στη Λευκίμμη Έβρου. Σε μια σειρά από τις περιοχές που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές κάηκαν σπίτια, ενώ τεράστια είναι η περιβαλλοντική καταστροφή.
Παρακολουθείστε live από το in.gr τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Νίστρουπ: «Έχω βρει τους 9 για τον ματς με την Πάκσι»
- Παναθηναϊκός: Σοκ με Ινγκασον!
- Ομπράντοβιτς: «Ο Παναθηναϊκός είναι οικογένεια - Κάνει τα πάντα για την ομάδα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος»
- Super League: Αυτή θα είναι η νέα μπάλα του πρωταθλήματος
- Μουντιάλ 2026: Ο viral speaker της Αργεντινής «τρελάθηκε» ξανά στο 2-1 του Λαουτάρο
