Γιώργος Χελάκης: Βελτιωμένος και παραγωγικός, αλλά ας περιμένουμε και το ματς με τον Ατρόμητο...

Είναι νωρίς για να αξιολογηθεί η δουλειά του Μαρτίνεθ, αλλά κι η φετινή δυναμικότητα του Ολυμπιακού. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στη SportDay του Σαββάτου (26/08).

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν από ενθαρρυντική, ως πολύ καλή. Αν θελήσει κανείς να πει κάτι παραπάνω, υπάρχει ο κίνδυνος να εκτεθεί. Η Τσουκαρίτσκι, παρά τις επιθετικές αρετές, δεν είναι αντίπαλος που προσφέρεται για να κάνεις ουσιαστικές διαπιστώσεις.

Κάνεις, όμως, την εκτίμηση πως ομάδα κατώτερης ποιότητας απ’ τον Πανσερραϊκό, αποκλείεται να είναι. Θα βγάζει νόημα η διαπίστωση πως οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκουν βηματισμό και βελτιώνονται αν διατηρήσουν την ίδια καλή εικόνα και στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο. Αν είναι τόσο παραγωγικοί επιθετικά και παράλληλα λιγότερο επιρρεπείς σε λάθη στην άμυνα. Τότε, ναι, μπορούμε να μιλάμε για βελτίωση. Οπως και να αντικρίσουμε το θέμα, είναι νωρίς για να αξιολογηθεί η δουλειά του Μαρτίνεθ, αλλά κι η φετινή δυναμικότητα του Ολυμπιακού. Καμία ομάδα που «ξαναχτίζεται» δεν είναι έτοιμη τον Αύγουστο.

Θυμίζω ότι η ΑΕΚ που θαυμάστηκε πέρυσι, μέχρι και τον Νοέμβριο είχε αγωνιστικά προβλήματα. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός, που τον δούλευε ο Γιοβάνοβιτς απ’ τον περασμένο χρόνο, ήταν στρωμένος κι είχε πάρει βαθμολογικό κεφάλι. Κατά συνέπεια, μην περιμένει κανείς απ’ τον Ολυμπιακό να… θαυματουργεί το καλοκαίρι. Ούτε προσφέρεται, βέβαια, η Τσουκαρίτσκι για διθυράμβους.

Αφήστε που η πρόκριση μετά το γκολ των Σέρβων στις καθυστερήσεις δεν έχει κλείσει οριστικά. Απ’ την άλλη, σε ατομικό επίπεδο, μόνο ο Φορτούνης, ο σκόρερ Ελ Καμπί κι ο Μαντί Καμαρά δικαιούνται εγκωμιαστικά σχόλια. Κανείς απ’ τους υπόλοιπους δεν ξεχώρισε ιδιαίτερα. Ο Μπιέλ ήταν κινητικός, ορεξάτος, αλλά δεν τελείωσε τις φάσεις. Στη μέχρι τώρα πορεία του στον Ολυμπιακό, ο Ισπανός δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία σειρά καλών εμφανίσεων, που να συνοδεύεται από συνέπεια στο σκοράρισμα. Ωστόσο, η ποιότητά του είναι αναμφισβήτητη.

Στο παιχνίδι με την Τσουκαρίτσκι, ο Μαρτίνεθ έδωσε τη δυνατότητα σε Φορτούνη και Μπιέλ να κινούνται ελεύθερα στο γήπεδο, αλλάζοντας συνεχώς θέσεις. Ο δεύτερος βρέθηκε πολλές φορές πίσω απ’ τον κεντρικό επιθετικό κι ο πρώτος στον άξονα. Ετσι πέτυχε το γκολ και μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή, προσπερνώντας τους αντιπάλους του. Ωστόσο, έλειψε το παιχνίδι απ’ τα άκρα. Τέτοιο παιχνίδι γίνεται μόνο με κλασικούς εξτρέμ, που ακόμα δεν έχουν έρθει στον Πειραιά, με εξαίρεση τον Μπρίνιτς, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή τη φάση. Είναι σαφές ότι χωρίς κλασικούς εξτρέμ, ο Ολυμπιακός θα εξακολουθεί να εμφανίζει αγωνιστικές αναπηρίες στα παιχνίδια του.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News