Λίβερπουλ: Η απίθανη ρήτρα που υπογράφουν οι ποδοσφαιριστές της ακαδημίας!

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ακαδημίας της Λίβερπουλ υποχρεώνονται να υπογράψουν μια απίθανη ρήτρα που έχει να κάνει με το αυτοκίνητο που οδηγούν!

Η ακαδημία ποδοσφαίρου της Λίβερπουλ έχει τροφοδοτήσει την πρώτη ομάδα με ορισμένα από τα μεγαλύτερα αστέρια που έχουν φορέσει την κόκκινη φανέλα στο παρελθόν. Ο Μάικλ Όουεν, ο Ρόμπι Φάουλερ, ο Στίβεν Τζέραρντ και ο Τζέιμι Κάραγκερ είναι ορισμένοι από αυτούς, ενώ και οι Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνοντ και Κέρτις Τζόουνς που αγωνίζονται στην τωρινή ομάδα, προέρχονται από τα φυτώρια της Λίβερπουλ.

Η προαγωγή ενός νεαρού ποδοσφαιριστή από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα δεν είναι κάτι απλό, η πίεση είναι τεράστια και όπως εξηγεί ο διευθυντής της ακαδημίας της Λίβερπουλ, Άλεξ Ίνγκλθορπ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσουν αυτά τα νέα παιδιά να συγκεντρωθούν στη δουλειά τους μέσα στο γήπεδο, τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές γίνονται πλέον πολύ εύκολα σταρ, κυρίως λόγω των social media. Γι’ αυτό και η Λίβερπουλ, σε μια προσπάθεια να κρατήσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της προσγειωμένους, με σκοπό να καταφέρουν κάποια στιγμή να γίνουν μέλη της πρώτης ομάδας, εφαρμόζει έναν απαράβατο κανόνα!

Οι νέοι δεν έχουν το δικαίωμα να εμφανιστούν στο προπονητικό κέντρο του Μερσεϊσάιντ με πανάκριβα, τεράστια αυτοκίνητα! Όπως εξηγεί ο Άλεξ Ίνγκλθορπ: «Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία. Οι παίκτες μας λοιπόν υπογράφουν μια ρήτρα που έχει να κάνει με αυτοκίνητά τους. Δεν θέλουμε οι νεαροί να οδηγούν Range Rover. Ο λόγος που δεν θέλουμε να οδηγούν κάτι τόσο μεγάλο, τόσο ακριβό, ένα αμάξι που δείχνει έναν οικονομικό στάτους, είναι γιατί δεν θέλουμε να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Δεν θέλουμε να οδηγούν κάτι εξεζητημένο, θέλουμε να παραμένουν ταπεινοί. Δεν μπορείς να μπεις σε έναν αγώνα που δεν θα νικήσεις ποτέ. Και δεν έχει να κάνει μόνο με τα αυτοκίνητα. Έχει να κάνει με τη ζωή. Δεν μπορείς να πιστεύεις ότι θα γίνεις παίκτης της πρώτης ομάδας, απλά και μόνο επειδή έχεις ένα καλύτερο αυτοκίνητο. Έχουμε τα χρήματα για να τους δώσουμε καλύτερους μισθούς, αλλά δεν το κάνουμε. Δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό. Πρέπει να παλέψουν για να κερδίσουν τα χρήματα. Δεν θέλουμε να κάνουμε τους κακούς. Απλά δεν θέλουμε ένα παιδί να παλεύει δέκα χρόνια και όταν έρθει η ώρα να μπει στην πρώτη ομάδα, να μην τα καταφέρει επειδή θα έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα».

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές που οδηγούν αυτοκίνητα τα οποία δεν εγκρίνονται από τη διεύθυνση της ακαδημίας, δεν μπορούν να παρκάρουν στις εγκαταστάσεις της. Αναγκάζονται να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ του γυμναστηρίου, που βρίσκεται σε άλλο χώρο.

Ο Άλεξ Ίνγκλθορπ πιστεύει επίσης ότι: «Θέλουμε τα παιδιά να είναι ασφαλή. Δεν είναι ό,τι καλύτερο ένας νεαρός να οδηγεί ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει δύο τόνους. Το Instagram και το TikTok δεν είναι καλή επιρροή. Ένα νεαρό παιδί μπορεί να πιστέψει ότι έγινε κάποιος επειδή έχει πολλούς ακόλουθους».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News