ΟΥΕΦΑ: Η λύση που ψάχνει για τα ματς της Πέμπτης με ταυτόχρονη παρουσία Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ

Μετά τους αποκλεισμούς του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και τη διαφαινόμενη πρόκριση του Ολυμπιακού, η Ελλάδα θα έχει τρεις εκπροσώπους στο Europa League, με την ΟΥΕΦΑ να προβληματίζεται για την ταυτόχρονη παρουσία των τριών ομάδων.

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αντβέρπ και αποκλείστηκε πριν την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Στην ίδια σελίδα και ο Παναθηναϊκός, μετά την ήττα με 1-0 από την Μπράγκα, με τον Ολυμπιακό να αναμένεται να σφραγίσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League απέναντι στην Τσουκαρίτσκι.

Εκεί που θα συνεχίσουν δηλαδή και οι άλλες δύο ελληνικές ομάδες, με την ΟΥΕΦΑ να έχει να διαχειριστεί ένα πρώτης τάξεως ζήτημα, αφού και οι τρεις θα αγωνίζονται την ίδια μέρα, Πέμπτη και πιθανώς ίδια ώρα.

Ο media consultant της ΟΥΕΦΑ, Ανδρέας Δημάτος, ανέδειξε το πρόβλημα αναλύοντας τι θα συμβεί τις ημέρες που θα γίνονται παιχνίδια.

Αναλυτικά:

«Σε τρεις από τις έξι αγωνιστικές ημέρες του Europa League δημιουργείται πρόβλημα για την UEFA από την ταυτόχρονη συμμετοχή τριών ομάδων από την ίδια στην ουσία πόλη!

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός λόγω χιλιομετρικής απόστασης των γηπέδων τους θα τοποθετηθούν λογικά σε διαφορετικού χρωματισμού ομίλους, που σημαίνει ότι δεν θα παίζουν μαζί εντός έδρας καμία Πέμπτη!

Εκεί που θα πρέπει να δοθεί λύση (πιθανότατα πριν από την αυριανή κλήρωση) είναι στις τρεις αγωνιστικές που θα είναι ο Ολυμπιακός γηπεδούχος ταυτόχρονα με ΑΕΚ ή Παναθηναϊκό».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News