Αντώνης Καρπετόπουλος: Πολύ εύκολα και θεαματικά κι οι δύο

Ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ έπρεπε απέναντι στην Τσουκαρίτσκι και τη Χαρτς, αντίστοιχα, να ολοκληρώσουν τη δουλειά και να πάρουν δύο προκρίσεις, σε ένα δύσκολο καλοκαίρι και για τους δύο. Τα κατάφεραν εύκολα, παίζοντας ωραία μπάλα. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος στη SportDay της Παρασκευής (01/09).

H υποχρεωτική απουσία του τιμωρημένου Κίνι και του Ιμπόρα, που έχει ένα μικροπρόβλημα, επέβαλε στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να αλλάξει κομμάτι την 11άδα που αντιμετώπισε την Τσουκαρίτσκι στο Καραϊσκάκη. Ο Ισπανός έδωσε πάλι φανέλα βασικού στον Βρουσάι, που είναι ένα πασπαρτού – μην ξεχνάμε ότι λείπει λόγω τραυματισμού κι ο Ανδρούτσος. Τον χρησιμοποίησε στα δεξιά, στέλνοντας στα αριστερά τον Ροντινέι. Οι άλλοι τρεις της άμυνας ήταν οι γνωστοί: Ροντινέι, Φρέιρε και Ρέτσος.

Στη μεσαία γραμμή, ο Εσε βρέθηκε πάλι δίπλα στον Καμαρά κι είναι λογικό διότι πρέπει να μάθουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Στην επίθεση, αγωνίστηκαν αυτοί που είχαν παίξει και στο πρώτο ματς κόντρα στους Σέρβους και τα είχαν πάει καλά. Επέστρεψε ο Μπιέλ, που δεν είχε ξεκινήσει βασικός κόντρα στον Ατρόμητο κι οι άλλοι ήταν ο Φορτούνης, ο Μασούρας κι ο Ελ Καμπί. Ο Μαρτίνεθ ήθελε να δει μία καλύτερη εμφάνιση του Ολυμπιακού εκτός έδρας – η πρώτη με την Γκενκ ήταν αποθαρρυντική. Βέβαια, το εκτός έδρας στην προκειμένη περίπτωση είναι πολύ σχετικό. Το γήπεδο ήταν γεμάτο από οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, που τραγουδούσαν «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό»: ήταν γιορτή. Κι ο Ολυμπιακός την τίμησε.

Κέφια

Οι τέσσερις της επίθεσης συνέχισαν από κει που σταμάτησαν στο ματς με τον Ατρόμητο. Ο Φορτούνης άφηνε τη θέση του έξω αριστερά για να πάει στον άξονα και να περάσει πάσες. Ο Ελ Καμπί έτρεχε για τρεις – σκόραρε κιόλας, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε επειδή ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο Μασούρας στον νέο ρόλο του κρυφού φορ άνοιξε το σκορ. Κι ο κεφάτος Μπιέλ έκανε το 0-2 πριν φύγει το ημίχρονο.

Ρέτσος

Ομως, δεν ήταν μόνο οι επιθετικοί, που είχαν κέφια. Ο Εσε είχε νωρίς ένα σουτ στο δοκάρι, που μπήκε στα χαϊλάιτς του ματς. Ο Καμαρά πάτησε όλο το γήπεδο. Η άμυνα ήταν σχεδόν άψογη. Ο ηγέτης της και καλύτερός της, Ρέτσος, έκανε το 0-3 πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της καριέρας του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μετά το γκολ του, ο Μαρτίνεθ άλλαξε τη μισή ομάδα για να δει κι άλλους – κυρίως καινούργιους. Ο Μπιέλ κι ο Ελ Αραμπί επιδόθηκαν σε έναν διαγωνισμό χαμένων ευκαιριών: μικρό το κακό. Το δεύτερο εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού ήταν γιορτή επιθετικού ποδοσφαίρου κι αυτό μετράει.

Ανετα

Κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έκανε μεγάλες εκπλήξεις στην 11άδα του ΠΑΟΚ: αν δεν μπουν σιγά-σιγά στην ομάδα οι νεοφερμένοι, δεν έχει και του κόσμου τις επιλογές. Για ένα ακόμα εντός έδρας ματς, ο Ρουμάνος έριξε στο παιχνίδι τον Βιεϊρίνια μαζί με τους Εκόνγκ, Κουλιεράκη και Μπάμπα Ραχμάν στην άμυνα. Ο Λουτσέσκου, απόντος και του Νάρεϊ, πλέον, ήθελε κίνηση στο πλάι, ώστε να μπορούν να συγκλίνουν ο φορμαρισμένος Αντρια Ζίβκοβιτς κι ο Κωνσταντέλιας και να πλαισιώνουν τον Μπράντον, που ξεκίνησε αντί του Σαμάτα. Ο Τσιγγάρας κι ο Σβαμπ έπρεπε να τρέξουν λίγο παραπάνω διότι τρίτος μέσος ήταν ο Τάισον.

Tάισον

Ο Βραζιλιάνος είχε μεγάλα κέφια κι άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ – προηγουμένως, ο Βιεϊρίνια είχε σουτ στο δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε κάθε συζήτηση για το ματς φτάνοντας στο 2-0 με γυριστό του Μπράντον Τόμας. Σας έγραφα χθες ότι η Χαρτς είναι μία παράξενη ομάδα, η αγωνιστικότητα της οποίας εξαρτάται αποκλειστικά απ’ το κατά πόσο οι παίκτες της νιώθουν πως έχουν ελπίδα να φτάσουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Με δύο γκολ στην πλάτη νωρίς, η Χαρτς παραδόθηκε. Το κατάλαβαν πρώτοι οι οπαδοί της, που μόλις στο μισάωρο άρχισαν να φεύγουν απ’ το γήπεδο της Τούμπας για να χαρούν τη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ, αντιθέτως, είχε σκοπό να κάνει πάρτι στην Τούμπα και το έκανε. Μπορεί να σήκωσε κομμάτι το πόδι απ’ το γκάζι (διότι μεθαύριο τον περιμένει ο ΟΦΗ στην Κρήτη), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είχε και σκοπό να σκοράρει. Ο Κωνσταντέλιας έγραψε το 3-0, αφού προηγουμένως «έσβησε» την μπάλα και γύρισε το κορμί του για να τη στείλει στα δίχτυα κι ο Τάισον με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ανέβασε το σκορ στο 4-0, ενθουσιάζοντας την κατάμεστη Τούμπα.

Κόνφερενς Λιγκ

Ο Λουτσέσκου πήρε με τη νεανική ομάδα του τρεις προκρίσεις σε ένα καλοκαίρι: η πρόοδος του ΠΑΟΚ φαίνεται. Εχει ήδη δύο παίκτες που θα βάλει στον μηχανισμό του, τον Μεϊτέ και τον Μάρκος Αντόνιο κι έρχονται κι άλλοι. Σήμερα, θα μάθει τον όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ, στον οποίο θα τοποθετηθεί. Με σκοπό να τον κερδίσει. Το πώς το ξέρει.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News