ΑΕΚ: Από τ' αζήτητα στη δεύτερη ομάδα της Ένωσης ο Ιλία Λεφράνκ

mechelen

Ο Βελγομαροκινός ακραίος επιθετικός Ιλία Λεφράνκ αποτελεί τη νέα προσθήκη στο ρόστερ της ΑΕΚ. Ο 19χρονος εξτρέμ προορίζεται αρχικά για τη β’ ομάδα κι αν πείσει θα δοκιμαστεί στο επόμενο επίπεδο.

Ελεύθερος κυκλοφορούσε στην ευρωπαϊκή αγορά ο, ποδοσφαιρικά άσημος, Ιλία Λεφράνκ και η ΑΕΚ τον έβαλε στο αεροπλάνο για την Ελλάδα.

Πρόκειται για έναν άγουρο εξτρέμ 19 ετών με ρίζες από το Μαρόκο, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βέλγιο. Εντάχθηκε αρχικά στις ακαδημίες της Μέχελεν, ακολούθως πήγε σε αυτές της Λέουβεν και το καλοκαίρι του 2022 επέστρεψε στους «μαλινουά» για να υπογράψει ο πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του.

Αν και είχε δεσμευτεί για 2+1 χρόνια, αποδεσμεύτηκε στη διάρκεια του καλοκαιριού κι αποχώρησε γιατί δεν υπολογιζόταν από το τεχνικό τιμ του Στίβεν Ντεφούρ. Έπαιζε κατά βάση στην ομάδα Νέων και βοηθούσε με τη δημιουργία του από τα άκρα, χωρίς πάντα να έχει σκοράρει στο περυσινό πρωτάθλημα.

Οι άνθρωποι της Ένωσης έκριναν ότι η απόκτησή του δεν ενέχει κάποια μορφή ρίσκου, αφού ήρθε χωρίς αντίτιμο, και θα δοκιμαστεί πρώτα στη δεύτερη ομάδα. Εφόσον αποδώσει, θα προβιβαστεί.

Ο Λεφράνκ είναι διεθνής με την U20 του Μαρόκου και η χρηματιστηριακή αξία toy στο transfermarkt ίσα που αγγίζει τις 100.000 ευρώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News