Ανδρέας Σάμαρης: «Μπορώ να γίνω μέντορας για τους νέους στην Κοριτίμπα»

Με την υπογραφή που έβαλε στο συμβόλαιο με την Κοριτίμπα έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας. Ο Ανδρέας Σάμαρης δηλώνει ανυπόμονος για το ντεμπούτο του και έτοιμος να γίνει ο μέντορας των νεαρών συμπαικτών του.

Ο Ανδρέας Σάμαρης μετρά αντίστροφα για το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Κοριτίμπα, οπότε και θα γράψει ιστορία ως ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας. Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής ανυπομονεί για την πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα και αισιοδοξεί ότι με την εμπειρία του έχει τη δυνατότητα να παίξει τον ρόλο του μέντορα για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

«Για τους οπαδούς μας, μου έχουν μιλήσει οι συμπαίκτες μου, αλλά και οι άνθρωποι της διοίκησης. Καταλαβαίνω πως είναι ταραγμένοι επειδή η ομάδα βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, όμως ξέρω πως μπορούν να δώσουν το δικό τους σόου από τις κερκίδες και ελπίζω να το δω αυτό την Πέμπτη. Θέλουμε να ξεκινήσουμε την αντεπίθεση μας στην αναμέτρηση με την Μπαΐα και να τους δούμε χαρούμενους», ανέφερε αρχικά ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Η Κοριτίμπα εξαρτάται από την ίδια, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί κανείς για το τι κάνουν άλλες ομάδες».

Όσο για την απόφασή του να μετακομίσει στη χώρα της σάμπα, ο Ανδρέας Σάμαρης είπε: «Ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση για μένα να έρθω στην Κοριτίμπα, κυρίως λόγω του πρότζεκτ που μου παρουσίασαν ο Αρτούρ Μοράες και ο Κάρλος Αμοδέο. Είμαι πλέον επικεντρωμένος στο να βοηθήσω τον σύλλογο να πάει σε άλλο επίπεδο, κάτι που νιώθω πως είναι εφικτό. Μπορώ να παίξω τον ρόλο του μέντορα. Στην καριέρα μου πάντα παίζω αυτό τον ρόλο. Κάποιες φορές δουλεύει και κάποιες άλλες όχι. Νιώθω με τους νέους παίκτες στην ομάδα πως θα κάνουμε την διαφορά».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News