ΝΒΑ: Ο σταθερός Ναν και οκτώ ελεύθεροι «κοντοί» που θα 'ταν πολύ ωραίοι στην Euroleague

Μια μίνι λίστα με όσους περιφερειακούς περιμένουν ακόμη τις ομάδες του NBA ν’ αποφασίσουν για τα ρόστερ τους, τη στιγμή που τα ευρωπαϊκά κλαμπ θα έκαναν ουρά. Δεν υπάρχει μόνο ο Κέντρικ Ναν εκεί έξω για τις θέσεις 1-2, 2 και 2-3.

Η απρόσμενη συμφωνία της Μπάγερν Μονάχου με τον Σερτζ Ιμπάκα, που έφερε ξεκάθαρα την υπογραφή του Πάμπλο Λάσο, ταρακούνησε τα νερά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αποδείχθηκε, ταυτόχρονα ωστόσο, πως ένας τέτοιου βεληνεκούς παίκτης δεν είναι πάντα ακατόρθωτο να κλείσει αυτήν τη χρονική περίοδο σε συλλόγους της Euroleague.

Μετράει αναμφίβολα πολύ η ιδιοσυγκρασία της καθεμιάς προσωπικότητας και το τι θέλει ο καθένας ως επόμενο βήμα στην καριέρα του. Μα την ίδια στιγμή αν βρεθούν μπόσικοι από το «περίμενε» και πειστούν από χρήματα και πρότζεκτ, θα το σκεφτούν ξανά μήπως στο τέλος πουν το μεγάλο «ναι».

Ας δούμε ποιοι εξ αυτών, που δεν έχουν ακόμη συμβόλαιο, θα ήταν ικανοί να ανεβάσουν κι άλλο το επίπεδο της διοργάνωσης προσθέτοντας περιφερειακή ποιότητα με καλό σουτ στα ρόστερ. Περιττό να θυμήσουμε ότι και ο Ολυμπιακός ψάχνει για ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση και κάποιοι από αυτούς που ακολουθούν είναι στη λίστα του ή έχουν ήδη εξεταστεί…

Κέντρικ Ναν (28, 1.88)

Από τους περιπτώσεις που έχουν απασχολήσει πολύ τις προηγούμενες εβδομάδες. Γι’ αρχή φλέρταρε με τον Ολυμπιακό, εσχάτως μπήκε στο κάδρο η Βαλένθια. Με 12.1 πόντους καριέρας και 36% στο τρίποντο, λογικό να ελκύει το ενδιαφέρον.

Τέρενς Ντέιβις (26, 1.93)

Σουτέρ στο 2-3, ο οποίος θα περιμένει την μπάλα από τον οργανωτή, έχοντας «οπλίσει» για να εκτελέσει από τα φτερά ή τις γωνίες. Πέρυσι αγωνίστηκε σε 64 ματς και τέλειωσε τη σεζόν στους Κινγκς με 6.7 πόντους και 37% από το τρίποντο. Διόλου άσχημα για έναν παίκτη που θα κούμπωνε στην Ευρώπη και γι’ αυτό είναι στη λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Έντμοντ Σάμνερ (27, 1.93)

Όχι κακή η σεζόν που έκανε στους Νετς (7.1π ανά 14 λεπτά συμμετοχής) ως παίκτης ρόλου, αλλά όχι αρκετή για να τον κρατήσει στο Μπρούκλιν. Αν και πριν από ένα μήνα φαινόταν πως θα βρει νέα επαγγελματική στέγη, ακόμη ακροβατεί στο άγνωστο. Με τρίποντο καριέρας στο 34%, στα ευρωπαϊκά παρκέ θα έκανε θραύση απ’ έξω.

Τέρενς Ρος (32, 1.98)

Παρά μία δώδεκα οι χρονιές του έμπειρου περιφερειακού στο κορυφαίο πρωτάθλημα κι όλες τους χαρακτηρίστηκαν από αγωνιστική συνέπεια και καλό περιφερειακό σουτ. Στις ΗΠΑ δεν μπορεί να δίνει πλέον 11 ή 12 πόντους ανά ματς, στην Ευρώπη θα ‘ναι, μάλλον, ψωμοτύρι για τον έμπειρο περιφερειακό.

Όστιν Ρίβερς (31, 1.93)

Πάντα με κάποιον τρόπο βρίσκει μια δουλειά στο NBA,. Αν δεν συμβεί εφέτος, ίσως είναι η στιγμή να δοκιμάσει οverseas κάτι ανανεωτικό και διαφορετικό. Είχε φτάσει στα καλύτερά του να έχει 15.1 πόντους με 38% από το τρίποντο ως βασικό στέλεχος των Κλίπερς. Καταλαβαίνει, δηλαδή, κανείς την αξία του ως μονάδα και παρελθόν.

Ρόντνι ΜακΓκρούντερ (32, 1.93)

Μεγαλούτσικος, αλλά αξιόπιστος, άρα και ελκυστικός. Παραδόξως τα περισσότερα ματς που έπαιξε ήταν στη ρούκι χρονιά του, πλέον θεωρείται απλώς ένα συμπαθητικό fit και γι’ αυτό δεν έχει αποκλειστεί κάτι άλλο ως επόμενο βήμα. Πρόκειται για παίκτη που πέρυσι σούταρε με 42% από την περιφέρεια κι έχει 36% ποσοστό καριέρας. Ελεύθερος σκοπευτής, δηλαδή…

Τζαβόντε Γκριν (30, 1.93)

Έχει παίξει στην Ευρώπη και είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου, δύο έξτρα «προσόντα» στην ενδιαφέρουσα αυτή περίπτωση. Πρόκειται, άλλωστε, για παίκτη με 7.2 πόντους πρόπερσι και 5.2 πέρυσι, φορώντας τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς. Και στις δυο περιπτώσεις εκτελούσε με +35% απ’ έξω.

Μπριν Φορμπς (30, 1.88)

Κυκλοφόρησε πως ρώτησε γι’ αυτόν ο Παναθηναϊκός στις αρχές Ιουλίου. Διόλου απίθανο για τον πρωταθλητή του 2021 με τους Μιλγουόκι Μπακς, ο οποίος μετά από μια περιπέτεια που απέκτησε με τον νόμο για ενδοοικογενειακή βία αποτελεί μαύρο πρόβατο για τις ομάδες του NBA και δεν έχει προτάσεις, παρόλο που είχε φτάσει σχεδόν στους 12 πόντους όταν έπαιζε στους Σπερς.

Ράιαν Αρκιντιακόνο (29, 1.90)

Παίκτης με career high σε παιχνίδι του NBA τους 22 πόντους δεν περνά ποτέ απαρατήρητος. Ιδίως αν μπορεί να σουτάρει με 37% από το τρίποντο! Σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες έχει αγωνιστεί ο απόφοιρος του Βιλανόνα και περιμένει την πέμπτη. Να ‘ναι από την Ευρώπη;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News