ΠΑΟΚ: Έχασε βαθμούς αλλά κέρδισε μια... μεταγραφή!

Οι «ασπρόμαυροι» προσπαθούν να δουν μισογεμάτο το… ποτήρι της ισοπαλίας με τον Άρη στην Τούμπα. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας στη SportDay της Τρίτης (19/09).

Το τελικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Τούμπας με τον Άρη δεν άρεσε σε κανέναν στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο, με τον Λουτσέσκου, που είχε την διάθεση να δει και να καταγράψει τα θετικά στοιχεία, να το δείχνει απ’ τις δηλώσεις του. Ο Ρουμάνος τεχνικός αποφάσισε να πάρει το ρίσκο της χρησιμοποίησης ενός νέου διδύμου στη μεσαία γραμμή, δίνοντας φανέλα βασικού στον Σουαλιχό Μεϊτέ.

Ο Γάλλος μέσος στερείται αγωνιστικού ρυθμού κι αυτό φάνηκε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο με τον Λουτσέσκου να αποφασίζει να του δώσει όλο το 90λεπτο. Ο Μεϊτέ κατάφερε να δείξει ένα μεγάλο κομμάτι των ανασταλτικών ικανοτήτων του καθώς με τον δυναμισμό και τον όγκο του κατάφερε να κερδίσει μία σειρά από μονομαχίες είτε αυτές αφορούσαν την ανάκτηση της κατοχής, είναι τη διατήρηση αυτής. Ο Γάλλος θα μπορούσε να δώσει ώθηση στη μεσαία γραμμή, αλλά οι φορές που επιχείρησε μία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Αρη ήταν μετρημένες.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δείχνει πως θέλει να βρει τρόπο να εντάξει όλους τους νεοφερμένους ποδοσφαιριστές, με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ να είναι η πρώτη αλλαγή που έκανε στη διάρκεια της αναμέτρησης της περασμένης Κυριακής. Μπορεί το γκολ να μη μέτρησε καθώς η εξέταση της φάσης από το VAR έδειξε την παράβαση του Μπράντον Τόμας, όμως το γεγονός πως ο Βούλγαρος κατάφερε να βρει δίχτυα στην πρώτη του τελική προσπάθεια είναι κάτι που δείχνει τόσο την εκτελεστική του ικανότητα, όσο και την ανάγνωση των χώρων στους οποίους πρέπει να κινηθεί.

Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος, με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να σκοράρει σε ένα ματς που «μύριζε» ότι πηγαίνει στο «μισό-μηδέν», κάτι που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει πέντε βαθμούς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News