ΠΑΟΚ: Το ρεκόρ που έκανε στην Ευρώπη και η εκτόξευση που έρχεται

Το ευρωπαϊκό ρεκόρ του ΠΑΟΚ που θα δοκιμαστεί στην Τούμπα απέναντι στην Άινχτραχτ και ο Λουτσέσκου που πλέον λειτουργεί με τη λογική. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας στη SportDay του Σαββάτου (23/9).

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από τη Φινλανδία έχοντας τους τρεις βαθμούς στο σακούλι του σε ένα ματς-ρόλερ κόστερ και τον Ραζβάν Λουτσέσκου να βλέπει την ίδια ομάδα να έχει διαφορετική απόδοση.

Μέσα στο ίδιο ματς, εμφανίστηκαν δύο διαφορετικοί… ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» του πρώτου ημιχρόνου παραπατούσε, απειλούσε ελάχιστα κι έμεινε πίσω στο σκορ από ατομικό λάθος στα στατική φάση του αντιπάλου. Ο ΠΑΟΚ των πρώτων 45 λεπτών με τον ΠΑΟΚ απ’ το 46’ ως το 67’ ήταν η ίδια ομάδα. Οι ίδιοι παίκτες. Χωρίς αλλαγή. Να πεις ότι έγινε τριπλή αλλαγή και μπήκαν παίκτες που (του) άλλαξαν την εικόνα; Οχι. Να πεις ότι η Ελσίνκι έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο; Ούτε. Τι άλλαξε; Ηταν δεδομένο πως μετά το τέλος του αγώνα, θα γινόταν ερώτηση στον Λουτσέσκου για το τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια. «Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι δεν πρέπει να “πέφτουμε” με την πρώτη αναποδιά» είπε ο Ρουμάνος.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να είναι ομάδα ψυχολογίας. Αν δεν ξεκινήσει καλά, μπορεί να υποφέρει μέχρι να βρει ένα σημείο αναφοράς. Δεν έχει «δέσει» ακόμα. Και θα αργήσει να «δέσει». Στα ματς με Aρη και Ελσίνκι υπήρχαν 16 διαφορετικοί βασικοί. Και δεν μιλάμε για ματς που ένα απ’ τα δυο το λες «εύκολο» και το άλλο «δύσκολο».

Ο Λουτσέσκου εις γνώσιν του ακροβατεί. Το εύκολο είναι να τον πεις μάγκα, αν του βγει το αποτέλεσμα και να τον… κράξεις αν δεν του βγει. Ο Λουτσέσκου λειτουργεί με τη λογική πως πλέον έχει βάθος πάγκου, αν κι ο βαθμός ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών που του το δίνουν, είναι μέχρι στιγμής χαμηλός. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε κάτι ιστορικό απέναντι στην Ελσίνκι, καθώς δεν είχε καταφέρει ποτέ μέχρι τώρα να σημειώσει τέσσερις διαδοχικές νίκες σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Οι «ασπρόμαυροι» νίκησαν κατά σειρά τη Χάιντουκ στην Τούμπα, τη Χαρτς εκτός κι εντός έδρας και προχθές την Ελσίνκι στη Φινλανδία. Μετά την ήττα απ’ τη Λέφσκι Σόφιας, τον περασμένο Ιούλιο, ο ΠΑΟΚ μετρά οκτώ διαδοχικά ευρωπαϊκά ματς χωρίς ήττα, με το ρεκόρ του να είναι στα έντεκα τη σεζόν 2011- 12.

Το σερί των οκτώ διαδοχικών ευρωπαϊκών αγώνων χωρίς ήττα θα δοκιμαστεί στην προσεχή αναμέτρηση με αντίπαλο την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, στην Τούμπα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, Μέχρι τότε, ο ΠΑΟΚ θα πάει στα Γιάννενα για την αναμέτρηση με τον τοπικό ΠΑΣ αύριο το βράδυ κι η συζήτηση για την αρχική ενδεκάδα έχει ξεκινήσει. Ολ’ αυτά με δεδομένο πως την προσεχή εβδομάδα υπάρχει αγωνιστική για το πρωτάθλημα που θα φέρει τον ΠΑΟΚ να παίζει την Τετάρτη στην Τούμπα με τον Βόλο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου φαίνεται πως έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του αναφορικά με την κατανομή αγωνιστικού χώρου.

Η επιστροφή των Μεϊτέ και Οζντόεφ στη μεσαία γραμμή, στην αναμέτρηση απέναντι στον ΠΑΣ, είναι κάτι που όχι μόνο δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά θεωρείται πολύ πιθανό να συμβεί, εκτός αν ο Ρουμάνος τεχνικός πάρει αποφάσεις με βάση τα αγωνιστικά μηνύματα που του έστειλαν οι παίκτες που χρησιμοποίησε στη μεσαία γραμμή στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις Την ίδια στιγμή, ο Ντεσπόντοφ, που έβαλε τη σφραγίδα του με ένα γκολ και μία ασίστ στον δρόμο της ανατροπής του 1-0 του πρώτου ημιχρόνου, έδειξε απ’ την πρώτη μέρα να ετοιμάζεται να πάρει φανέλα βασικού σπίτι του, παίζοντας στα αριστερά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News