Παναθηναϊκός: Δυο αλλαγές με ΑΕΚ και πλάνο πίεσης

Το σχέδιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενόψει της μεγάλης μάχης με τους «κιτρινόμαυρους» στο Λεωφόρο. Γράφει ο Κώστας Γουλής στην Sportday της Κυριακής (24/9).

Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του το θριαμβευτικό βράδυ κόντρα στη Βιγιαρεάλ και τη νικηφόρα πρεμιέρα του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, έβαλε (ξανά) το… τσιπάκι του πρωταθλήματος και πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του εν όψει του α ριανού (21:00) πολύ μεγάλου αγώνα με την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για την 5η αγωνιστική της Super League 1.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διατήρησε λίγο πιο χαμηλούς τους ρυθμούς της χθεσινής προπόνησης, προκειμένου να διατηρήσει τη φρεσκάδα της ομάδας του, καθώς δεν αναμένεται να κάνει πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το ματς της περασμένης Πέμπτης, κόντρα στο «κίτρινο υποβρύχιο».

Σε πρώτη φάση, θέση στην 11άδα αναμένεται να πάρουν στα αριστερά ο Χουάνκαρ αντί του Μλαντένοβιτς κι ο Βιλένα αντί του Τσέριν στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Από κει και πέρα, όμως, είναι δεδομένο πως θα ενεργοποιηθούν ακόμη περισσότερο κι οι Αράο, Αϊτόρ και Τζούριτσιτς στο ροτέισον, προκειμένου να παραμένει υψηλός ο βαθμός της φρεσκάδας και της έντασης. Ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού θέλει να πιέσει απ’ τα πρώτα λεπτά την ΑΕΚ, προκειμένου να φέρει στα δικά του νερά το τέμπο και τον έλεγχο, επιχειρώντας να απενεργοποιήσει το παιχνίδι και το άμεσο ποδόσφαιρο των «κιτρινόμαυρων» και να χτυπήσει στις αδυναμίες τους στα μετόπισθεν.

Σήμερα, θα δείξει σε βίντεο μαζί με τους συνεργάτες του στιγμιότυπα απ’ τα φετινά ματς της ΑΕΚ και δη το τελευταίο στο Μπράιτον, δίνοντας οδηγίες και κατευθύνσεις στο τακτικό σκέλος. Πλην του Βαγιαννίδη (που συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα), έχει τεθεί εκτός κι ο Βέρμπιτς, ο οποίος γυμνάστηκε χθες ατομικά λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News