ΕΠΟ: Η επιστολή Μαρινάκη ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα στη διαιτησία και τις ευθύνες του Μπαλτάκου

ΕΠΟ: Η επιστολή Μαρινάκη ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα στη διαιτησία και τις ευθύνες του Μπαλτάκου

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ ως πρόεδρος της Super League έφερε στην επιφάνεια τις παλινωδίες του Μπαλτάκου και τον τρόπο που λειτουργεί η διαιτησία.

Η ΕΠΟ έχει γίνει πολλές θέμα στην UEFA για την λειτουργία και τις ατασθαλίες της. Μέχρι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ασχοληθεί με τα σοβαρά λάθη, έχοντας κάνει επαφές με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Για να έρθει μια ακόμα επιστολή του προέδρου της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη, να αναδείξει εκ νέου τα όσα συμβαίνουν στην ΕΠΟ με την διαιτησία.

Τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μόνο έτσι επιδερμικά δεν μπορούν να περάσουν. Ο ρόλος του Τάκη Μπαλτάκου σε όλο αυτό, είναι ουσιαστικά να προστατεύει τις παλινωδίες της ΚΕΔ.

Η αποχώρηση του Στιβ Μπενετ είναι ξεκάθαρο πως δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Ούτε ο νέος αρχιδιαιτητής που θέλουν να φέρουν αυτοί που διοικούν την Ομοσπονδία. Ο Σταύρος Μάνταλος είναι αυτός που ελέγχει την διαιτησία. Κάτι που δεν θα έπρεπε να ισχύει καθώς είναι υπεύθυνος αποκλειστικά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ενώ έχει και τον ρόλο του υπεύθυνου εκπαίδευσης και ανάπτυξης της διαιτησίας.

Κανείς όμως από την ΕΠΟ δεν έχει αναφερθεί σε όλα αυτά, για να απαντήσει με σαφήνεια. Παρά το γεγονός πως τον ανέφεραν στο πλάι του Στιβ Μπένετ. Ο οποίος φάνηκε πως δεν ήλεγχε την κατάσταση.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρει πως ούτε με την UEFA δεν συνεργάζεται, ουσιαστικά, η ΕΠΟ για την διαιτησία. Έκανε λόγο για κύκλωμα στην ΕΠΟ που ελέγχει πρόσωπα και καταστάσεις.

Μεγάλη σοβαρότητα των όσων ανέφερε ο πρόεδρος της Super League, που τόνισε πως δεν θα πρέπει να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα μετά την διακοπή για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αλλά και τους αγώνες των εθνικών ομάδων.

Δεν χρειάζεται κανείς αν είναι ειδικός στα θέματα της διαιτησίας για να καταλάβει τι γίνεται. Και πως θα πρέπει να υπάρξει οριστική κάθαρση και έλευση νέων προσώπων κοινής αποδοχής. Κάτι που ζήτησε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να γίνει με ανάλυση των απαραίτητων βιογραφικών για τα πρόσωπα που που μπορούν να τεθούν ως υποψήφιοι νέοι αρχιδιαιτητές.

Στην ουσία ο πρόεδρος της Super League ανέδειξε πιο ακριβώς είναι το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Τάκη Μπαλτάκο να είναι στην κορυφή του παγόβουνου. Φυσικά και δεν θα έπρεπε να είναι στην θέση του προέδρου, αφού και ο ίδιος έχει υποπέσει σε πολλά και σοβαρά λάθη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News