ΚΕΔ/VAR: Τελικά το γκολ του Μπακαμπού μετρούσε ή είχαν μπει... σωστά οι γραμμές;

Η ΚΕΔ το παραδέχθηκε. Μπορούσε να κάνει αλλιώς; Έχουμε αλλοίωση πρωταθλήματος και κανείς δεν είναι αμέτοχος. Ούτε η ΕΠΟ ούτε η κυβέρνηση. Και, ρε παιδιά, το γκολ του Μπακαμπού, μήπως μετρούσε;

Κάποιος, κάποια στιγμή, θα έπρεπε να πιάσει την καυτή πατάτα του ακυρωθέντος γκολ του Ατρομήτου. Η ΚΕΔ δεν μπορούσε να το κουκουλώσει. Θα μου πεις, ο Ατρόμητος… απομακρύνθηκε από το ταμείο και στα χέρια του δεν είχε ούτε βαθμό, και την ίδια ώρα η ΑΕΚ του Γιάννη Παπαδόπουλου, συγνώμη, του Ματίας Αλμέιδα ήθελα να πω, πήρε τη νίκη.

Η άμεση καρατόμηση των δυο διαιτητών που ήταν στο VAR και έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια με τις γραμμές είναι… ασπιρίνη μπροστά στο πρόβλημα που υπάρχει.

Τα πράγματα είναι απλά. Πιο απλά, πιο ξεκάθαρα δε γίνονται. Κύριοι της ΚΕΔ έχουμε αλλοίωση πρωταθλήματος. Αλλά για μισό λεπτό. Όταν μιλάμε για αλλοίωση πρωταθλήματος, αυτό δεν «πιάνει» μόνο την ΚΕΔ ή την ΕΠΟ. Η κυβέρνηση, τι κάνει; Δεν μπορεί να έχουμε ένα πρωθυπουργό… Πόντιο Πιλάτο. Δεν είναι δυνατόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανέχεται όλα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η αλλοίωση του πρωταθλήματος είναι μια φλόγα που αν την αφήσει η κυβέρνηση να σιγοκαίει, θα θεωρηθεί ηθικός αυτουργός αν υπάρξει έξαρση της βίας. Διότι η βία ξεκινά από την ανισονομία και όταν η ίδια η ΚΕΔ παραδέχεται την αλλοίωση αποτελέσματος, η αρχή έχει γίνει.

Ήρθε το VAR και κατάφεραν να το αλλοιώσουν και αυτό, και να νομίζουν πως θα τη γλυτώσουν και θα ξεφύγουν λέγοντας απλά ότι «ξέρετε, μπήκανε λάθος οι γραμμές…».

Κάπως έτσι, στο περσινό πρωτάθλημα είχε ακυρωθεί το γκολ του Μπακαμπού στην ΟΠΑΠ Αρένα, που θα ήταν γκολ νίκης για τον Ολυμπιακό. Μήπως τελικά εκείνο το γκολ μετρούσε; Μήπως είχαν δίκιο οι «ερυθρόλευκοι» που φώναζαν ότι οι γραμμές μπήκαν… όπως να ‘ναι, απλά για να μην μετρήσει;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News