Γιώργος Χελάκης: Αυτό που δεν θα διανοούταν ο Γιοβάνοβιτς και η ανησυχία του Αλμέιδα

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Χωρίς τον Πινέδα η ΑΕΚ έχει θέματα στην ένταση του παιχνιδιού της και στην πίεση στο μισό γήπεδο. Γιατί ανησυχεί ο Αλμέιδα και τι έχει καταφέρει ο Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό.

Oλοι οι διεκδικητές του τίτλου τρέχουν ήδη έναν μαραθώνιο. Πάνε πολλά χρόνια από τότε που οι ελληνικές ομάδες εκτός απ’ το πρωτάθλημα είχαν και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Η κατάσταση απαιτεί ρόστερ με βάθος κι ειδική συντήρηση στους παίκτες προκειμένου να διατηρούνται σε φόρμα χωρίς τραυματισμούς και υπερβολικές καταπονήσεις. Aπ’ το βάθος των ρόστερ και απ’ τη διαχείριση των προπονητών μπορεί να κριθούν πολλά πράγματα.

Την Πέμπτη στην Τρίπολη και τη Νέα Φιλαδέλφεια είχαμε πολλές αλλαγές απ’ τον Γιοβάνοβιτς και τον Αλμέιδα.

Με εννέα παίκτες, που δεν ξεκίνησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, έπαιξε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Αστέρα. Είναι φανερό πως την περσινή χρονιά ούτε θα μπορούσε να διανοηθεί κάτι τέτοιο ο Γιοβάνοβιτς. Οι «πράσινοι», αν και βρήκαν δυσκολίες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού απ’ τους γηπεδούχους, είχαν τελικά καλά διαστήματα στην απόδοσή τους και πήραν τη νίκη.

Ιδιαίτερα ζητήματα στην ομοιογένεια της ομάδας του Σέρβου τεχνικού δεν παρατηρήθηκαν. Είναι σαφές ότι δουλεύοντας στη λεπτομέρεια, όπως του αρέσει να κάνει ο κόουτς του Παναθηναϊκού, έχει προλάβει να περάσει τη φιλοσοφία του στο σύνολο των νεοφερμένων με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει κανείς ουσιαστική διάφορά.

Mε την ΑΕΚ δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα διότι οι μεταγραφές είναι πολύ λιγότερες και θέμα ομοιογένειας δεν μπορεί να τεθεί. Ο Ματίας Αλμέιδα ανακατεύει τόσο συχνά την τράπουλα κυρίως μεσοεπιθετικά, που είναι δύσκολο να μιλήσει για βασικούς και αναπληρωματικούς. Ετσι, η «Ενωση», αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, εμφανίζεται με ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Ωστόσο, στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο είδαμε να συμβαίνει κάτι που παρατηρήθηκε και στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Οι «κιτρινόμαυροι» δημιουργούν ευκαιρίες, αλλά αδυνατούν να τις μετατρέψουν σε γκολ. Το ίδιο είδαμε να συμβαίνει και στα παιχνίδια με την Αντβέρπ.

Tο πρόβλημα ξεπεράστηκε με τα δύο πέναλτι που μετέτρεψαν σε γκολ ο Άμραμπατ κι ο Γκατσίνοβιτς. Αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη δυστοκία του Λιβάι Γκαρσία, δημιουργεί ανησυχίες στον Ματίας Αλμέιδα.

Υπάρχει και κάτι άλλο που ενδεχομένως ανησυχεί τον Αργεντινό προπονητή. Οι αρρυθμίες που παρουσιάζονται στην ομάδα του όταν απουσιάζει ο Ορμπελίν Πινέδα. Χωρίς αυτόν η ΑΕΚ έχει θέματα στην ένταση του παιχνιδιού της και στην πίεση στο μισό γήπεδο.

Την Πέμπτη, κόντρα στον Ατρόμητο, είχε και νεκρά διαστήματα, οποία αξιοποίησαν οι Περιστεριώτες για να ισοφαρίσουν και να βγάλουν φάσεις για να φύγουν με τη νίκη.

Σε κάθε περίπτωση οι υποχρεώσεις και των τεσσάρων στην Ευρώπη είναι δυνατό να μας δώσουν απρόσμενες ανατροπές στο πρωτάθλημα κι αυτό αφορά και τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News