Παρασκήνιο: Οι «βόμβες» Αλαφούζου και η δικαιοσύνη που καλείται να παρέμβει

Αλαφούζος: Έριξε «βόμβες» και πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για εγκληματικές ενέργειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε συνέντευξη σε Βρετανικό μέσο και οι δηλώσεις του πρέπει να ενεργοποιήσουν την δικαιοσύνη. Διαβάστε στην Sportday της Παρασκευής (6/10).

Κάτι η θλίψη για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη, κάτι τα τέσσερα ευρωπαϊκά ματς, άφησαν σχετικά πίσω τις απίστευτες καταγγελίες που έκανε ο Αλαφούζος. «Βόμβες» έριξε ο Αλαφούζος κι ουσιαστικά κινητοποίησε τη δικαιοσύνη να παρέμβει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από σήμερα κιόλας πρέπει να κληθεί το αφεντικό της Πανάθας να πει όσα ξέρει για να κινηθούν οι διαδικασίες και να
καθαρίσει εντελώς το άθλημα.

Ο Αλαφούζος δεν αρκέστηκε απλώς στην επισήμανση ότι οι διαιτητές τα βλέπουν όλα… μονόχρωμα για να παίρνουν περισσότερους ορισμούς, άρα να αυξάνουν τα έσοδά τους. Αυτή είναι μία ποδοσφαιρική λεπτομέρεια. Κατακριτέα αναμφίβολα, αλλά δεν αποδεικνύεται και φυσικά δεν μπορεί να παρέμβει κάποιος.

Το είπε, άλλωστε, ο κυρ Γιάννης με την αναφορά του για το αυτοδιοίκητο. Υπήρξαν, όμως, άλλου είδους καταγγελίες. Για συμπεριφορές που παραπέμπουν σε Κολομβία και Μεξικό. Κι εκεί οφείλει να παρέμβει η δικαιοσύνη. Όχι απλώς ένας εισαγγελέας, μα ο Αρειος Πάγος.

Πληρώνεις και ελέγχεις το ελληνικό ποδόσφαιρο

«Υπάρχουν 55 ποδοσφαιρικές ενώσεις σε όλη τη χώρα. Αν ελέγχεις την πλειοψηφία τους, ελέγχεις το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ εύκολο να επηρεάσεις την πλειοψηφία των 55 αυτών ανθρώπων οικονομικά. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Έχουν γίνει απαγωγές στη διάρκεια της ψηφοφορίας. Κάποιος απειλεί ότι θα σου απαγάγει τα παιδιά και θα τα βάλει σε μια αποθήκη, για να διαβεβαιώσει πως θα ψηφίσεις το κατάλληλο πρόσωπο. Οι ίδιοι οι διαιτητές έχουν γίνει στόχος.

Η βία έχει επικεντρωθεί πάνω τους. Έχουν δεχτεί επιθέσεις, ενός διαιτητή τού έσπασαν τα χέρια», ανέφερε ο Αλαφούζος. Κι ακόμα στην οργανωμένη πολιτεία σφυρίζουν αδιάφορα; Εδώ δεν υπάρχει το παραμικρό αυτοδιοίκητο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News