ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2: «Σφράγισε» την πρόκριση… με το μυαλό στην κλήρωση!

Με φανερή έλλειψη συγκέντρωσης στο παιχνίδι του, ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 με τη Σλόβαν με τον Ονιεκούρου να… ανοίγει λογαριασμό

Με το 3-0 παρακαταθήκη από το πρώτο παιχνίδι, η επίσκεψη του Ολυμπιακού στην Μπρατισλάβα, έμοιαζε περισσότερο με ταξίδι εξαγωγής συμπερασμάτων για την κατάσταση που βρίσκονται τα νέα αποκτήματα των πρωταθλητών Ελλάδος.

Όταν μάλιστα στο 26’ ο Ντε Μάρκο επιχείρησε να μιμηθεί τον… Ραλφ Μάτσιο στο «Καράτε Κιντ» και να πάρει πρόωρα το δρόμο για τα αποδυτήρια για επικίνδυνο χτύπημα στον Μαντί Καμαρά, ακόμη και πιο αισιόδοξος οπαδός της Σλόβαν, έπαψε να πιστεύει στο θαύμα της ανατροπής.

Η υπόλοιπη μια ώρα της αναμέτρησης εξελίχθηκε σε παιχνίδι… αποκλειστικά για προπονητές, με τον Βλάντιμιρ Βάις και τον Πέδρο Μαρτίνς να αξιολογούν την πνευματική διαχείριση της αναμέτρησης από τους ποδοσφαιριστής του. Και η αλήθεια είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα έμεινε και ιδιαίτερα ευχαριστημένος βλέποντας την ομάδα του να ισοφαρίζεται στην εκπνοή του ημιχρόνου, έχοντας παίκτη περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο και να αγωνίζεται μέχρι το τέλος της συνάντησης με το μυαλό να ταξιδεύει πρόωρα στην κλήρωση της Κωνσταντινούπολης και σίγουρα να μην βρίσκεται στο γήπεδο της Σλόβαν.  

Οι φίλοι του Ολυμπιακού, βέβαια, είχαν διαφορετικό… καημό από αυτόν του προπονητή της αγαπημένης τους ομάδας. Στο δεύτερο ημίχρονο όλοι οι προβολείς του ενδιαφέροντος στράφηκαν στο δίδυμο Ονιεκούρου – Ρόνι Λόπες που για μισή ώρα βρέθηκε για πρώτη φορά ταυτόχρονα στον αγωνιστικό χώρο.

Πάντως, επειδή το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει πολυτέλεια να πετάει στα σκουπίδια ούτε… μισό βαθμό, οι πρωταθλητές Ελλάδος κλώτσησαν στη Σλοβακία μια μεγάλη ευκαιρία να προσθέσουν μια εύκολη νίκη στο σακούλι της (αγωνιζόμενοι με παίκτη περισσότερο για μία ώρα), επειδή πολύ απλά οι ποδοσφαιριστές τους δεν αντιμετώπισαν το παιχνίδι με τη νοοτροπία που έπρεπε!

[5]

Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΕ ΜΑΡΚΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΡΟΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Όχι ότι η Σλόβαν είχε μεγάλες ελπίδες για την ανατροπή, αλλά ακόμη και ελάχιστες πιθανότητες που πίστευε ότι διέθετε κατέληξαν πρόωρα στα σκουπίδια, όταν στο 26’ ο Ντε Μάρκο έπεσε με τις σχάρες προτεταμένες στο κορμί του Μαντί Καμαρά. Ακόμη και οι συμπαίκτες του έδειχναν απορημένοι από την ενέργεια του Τούρκου, που άφησε με δέκα παίκτες την ομάδα του και στέρησε από τους Σλοβάκους την ευκαιρία να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στην αναμέτρηση.

ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΚΑΙ Η ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Ο Μαροκινός μοιάζει να αφήνει πλέον για τα καλά πίσω του το… ραντεβού με τον κορονοϊό που τον ταλαιπώρησε αφάνταστα τον τελευταίο μήνα, και οι αμυντικοί της Σλόβαν έμελλε να πληρώσουν την επιστροφή του σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Το γκολ με το οποίο «άνοιξαν» το σκορ οι πρωταθλητές Ελλάδος, φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της σπάνιας κλάσης του Ελ Αραμπί σε μια κεφαλιά σπάνιας τεχνικής που έστειλε την μπάλα συστημένη στη δεξιά γωνία του Τσόβαν.

ΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ

Παρά την πρόκριση είναι δεδομένο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς είδε από τους παίκτες του στην Μπαρτισλάβα το δεκάλεπτο που τον… έβγαλε από τα ρούχα του περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια των φετινών καλοκαιρινών προκριματικών. Γιατί η έλλειψη σοβαρότητας που επέδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, και αφού προηγήθηκαν στο σκορ, μάλλον έκανε τον Πορτογάλο τεχνικό να βγάλει… σπυράκια από τα νεύρα του. Είναι σίγουρο ότι το συγκεκριμένο διάστημα θα χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν ως «αντί-παράδειγμα» νοοτροπίας που πρέπει να εμφανίζει ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια του εντός και εκτός συνόρων. Χωρίς υπερβολή το γκολ της ισοφάρισης από τον Χεντί, ήταν η μικρότερη τιμωρία που άξιζε στους «ερυθρόλευκους» ποδοσφαιριστές. Το σίγουρο είναι όσο κι αν αναφερόμαστε σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε με τυπική διαδικασία, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός επέτρεψε στη Σλόβαν να σκοράρει δύο φορές με παίκτη λιγότερο, αποτελεί και ένα… καμπανάκι προειδοποίησης για τη δουλειά που πρέπει να υπάρξει στου Ρέντη μέχρι την έναρξη των ομίλων και του πρωταθλήματος.

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΝΙΕΚΟΥΡΟΥ

Ο Χένρι Ονιεκούρου δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής που περνάει… εξετάσεις στον Ολυμπιακό. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για κάποια μεταγραφή – πείραμα, που πρέπει να πείσει για την αξία της. Και αν υπάρχει ένα στοιχείο που κάνει «μπαμ» στο βιογραφικό του Νιγηριανού είναι η μεγαλύτερη ευχέρεια που διαθέτει στο σκοράρισμα, έναντι πολλών προκατόχων του στα εξτρέμ των «ερυθρόλευκων». Η τεχνική του σουτ στο δεύτερο γκολ των πρωταθλητών αποτελεί σημείο κατατεθέν του και αναμένεται να αποτελέσει ένα πρόσθετο όπλο στη φαρέτρα του Μαρτίνς, καθώς το εύκολο γκολ από τα εξτρέμ αποτελεί ένα από τα πρωταρχικά «θέλω» του Πορτογάλου τεχνικού και φυσικά ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής του Ονιεκούρου.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΡΟΝΙ ΛΟΠΕΣ

Ό,τι ισχύει για τον Ονιεκούρου, ισχύει και για τον Ρόνι Λόπες. Ο Πορτογάλος έχει καταθέσει τα προηγούμενα χρόνια τα διαπιστευτήριά του και αυτό που «καίει» τον Μαρτίνς και τους φίλους του Ολυμπιακού είναι ο όσο το δυνατόν πιο γρήγορος βαθμός προσαρμογής του στη νέα του ομάδα. Στα τριάντα λεπτά που αγωνίστηκε, είχε διάθεση, έδειξε να… ταλαιπωρείται από τον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Σλόβαν και έδειξε ότι χρειάζεται χρόνο για να βρεθεί στο 100% ετοιμότητας και να διεκδικήσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα, για την οποία, άλλωστε, έχει αποκτηθεί.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ: Τσόβαν, Μποζίκοφ, Κάσια, Ντε Μάρκο, Πάουτσεκ (85′ Κριζάν), Κανκάβα, Βάις (79’ Στρέλετς), Ζμρχάλ, Γκριν (85′ Χρντσάρ), Τσάβριτς (67’ Ντε Κάαμπς), Χεντί (79’ Ντράζιτς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Εμβιλά (72’ Κούντε), Καμαρά (37’ Μπουχαλάκης), Αγκιμπού, Βαλμπουενά (60’ Ρόνι Λόπες), Ονιεκούρου (72’ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (72’ Χασάν)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News