Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Τι ισχύει σε περίπτωση απόφασης να συνεχιστεί το ντέρμπι - Τι γίνεται με τον διαιτητή

Εurokinissi

Τι προβλέπεται στο ενδεχόμενο που αποφασιστεί στα δικαστήρια η συνέχιση του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό από το σημείο της διακοπής. Τι ισχύει με τις ενδεκάδες και τις κάρτες, αλλά και με τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Ένα από τα ενδεχόμενα για την επόμενη μέρα του ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, είναι να συνεχιστεί ο αγώνας από το σημείο που διακόπηκε, δηλαδή από το 50ό λεπτό.

Αυτό, βέβαια, θα είναι απόφαση του αθλητικού δικαστή ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος για αυτό αφού πρώτα έχει εξετάσει τι ακριβώς συνέβη. Και για να αποφασίσει κάτι τέτοιο σημαίνει πως η διακοπή δεν ήρθε με υπαιτιότητα κάποιας από τις δύο ομάδες, αλλά λόγω της ιατρικής γνωμάτευσης που δεν ήταν επαρκής.

Σε αυτό το σενάριο, το παιχνίδι θα συνεχιστεί με σκορ 1-1, ενώ θα ισχύουν οι κάρτες στους Ντόη και Φορτούνη. Δεν είναι όμως σίγουρο ότι θα ξαναδούμε τις ίδιες ενδεκάδες στον αγωνιστικό χώρο, όποτε οριστεί ξανά το ντέρμπι. Οι δύο προπονητές δεν είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα με την ενδεκάδα που είχαν τη στιγμή της διακοπής, αλλά μπορούν να επιλέξουν όποια ενδεκάδα θέλουν, σαν να ξεκινάει ο αγώνας από την αρχή. Το ίδιο ισχύει και για τα πρόσωπα που θα πλαισώσουν την εικοσάδα.

«Στο δεύτερο τμήμα του διακοπέντα αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν συνολικά διαφορετικοί ποδοσφαιριστές από εκείνους που αγωνίστηκαν στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, ακόμα και όσοι είχαν αντικατασταθεί αλλά δεν μπορούν να συμμετάσχουν όσοι ποδοσφαιριστές έχουν τιμωρηθεί με αποκλεισμό, λόγω αποβολής ή συμπλήρωσης κίτρινων καρτών κατά τον ενδιάμεσο χρόνο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο 21 του ΚΑΠ.

Επίσης, αναφέρεται: «Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους ποδοσφαιριστές στον διακοπέντα αγώνα εκτίονται κανονικά στους αγώνες που τον ακολουθούν, ακόμη και σε άλλη ομάδα, αν ένας τιμωρηθείς ποδοσφαιριστής πάρει στο μεταξύ μεταγραφή, ενώ στην περίπτωση ποδοσφαιριστή που αποβλήθηκε στον διακοπέντα αγώνα, η συνέχιση του αγώνα αυτού δεν προσμετράται για την έκτιση της ποινής που του επιβλήθηκε. Στην περίπτωση, όμως, που στο ενδιάμεσο των δύο αυτών αγώνων, ένας ποδοσφαιριστής αποβληθεί σε άλλον αγώνα, η συνέχιση του διακοπέντα αγώνα προσμετράται για την έκτιση της ποινής του».

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Εύλογα γεννάται το ερώτημα τι θα γίνει με τον διαιτητή του ντέρμπι εφόσον αποφασιστεί να συνεχιστεί από το σημείο της διακοπής. Κανονικά το παιχνίδι πρέπει να διεξαχθεί με το ίδιο διαιτητικό τρίο, ωστόσο επειδή ο ρέφερι ήταν ξένος και ουδείς γνωρίζει αν θα μπορεί να δώσει το παρών στο ενδεχόμενο συνέχισης του αγώνα, μπορεί να δηλώσει κώλυμα και να οριστεί κάποιος άλλος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News