UEFA CONFERENCE LEAGUE: Ο… κανονικός ΠΑΟΚ βλέπει πρωτιά!

Ο «Δικέφαλος» απέφυγε τα… ανεπιθύμητα ραντεβού και με Κοπεγχάγη, Σλόβαν Μπρατισλάβα και Λίνκολ Ρεντ Ιμπς μπορεί να στοχεύει στην απ’ ευθείας πρόκριση στους «16»

Σε όμιλο που είναι σαφώς στα μέτρα του κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του Conference League και έχει πολλές πιθανότητες, όχι απλά να προκριθεί, αλλά να καταλάβει και την πρώτη θέση.

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ που προέκυψαν από την κληρωτίδα είναι οι Κοπεγχάγη, Σλόβαν Μπρατισλάβα και Λίνκολ Ρεντ Ιμπς.

Η Κοπεγχάγη είναι μια κλασική ομάδα των ευρωπαϊκών κυπέλλων με δυνατή έδρα, που συνήθως παλεύει και αρκετές φορές προκρίνεται στη νοκ άουτ φάση. Με τη Σλόβαν έχει… ανοιχτούς λογαριασμούς και άλλωστε την είδαμε πολύ πρόσφατα στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, ότι δεν είναι ομάδα που μπορει να φοβίσει έναν… κανονικό ΠΑΟΚ. Όσο για τη Λίνκολν Ρεντ Ιμπς, την εκπρόσωπο του Γιβραλτάρ, έστω κι αν διαθέτει πολλούς ξένους παίκτης στη σύνθεσή της, δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα σε μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος του Βορράς με τη συμμετοχή του σε αυτό τη φάση της διοργάνωσης, γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που μετέχει στους ομίλους αυτού του νέου θεσμού για τα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Όπως και στο Europa League, έτσι και στο Conference League, οι πρώτοι των ομίλων θα προκριθούν απ’ ευθείας στη φάση των “16”. Οι δεύτερες της κατάταξης θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ομάδες από το Europa League που τερμάτισαν στην τρίτη θέση της φάσης των ομίλων, με περιορισμό να συναντήσουν ομάδα από την ίδια χώρα.

Στην κλήρωση βοήθησαν οι παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές Λορίκ Τσάνα από την Αλβανία και Νιχάτ Καχβετσί από την Τουρκία. 

Αναλυτικά η σύνθεση των οχτώ ομίλων:

1ος ΟΜΙΛΟΣ: ΛΑΣΚ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αλασκέρτ, Ελσίνκι

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Γάνδη, Παρτίζαν Βελιγραδίου, Φλόρα Ταλίν, Ανόρθωση

3ος ΟΜΙΛΟΣ: Ρόμα, Ζόρια, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Μπόντο Γκλιμτ

4ος ΟΜΙΛΟΣ:  Άλκμααρ, Κλουζ, Γιάμπλονετς, Ράντερς

5ος ΟΜΙΛΟΣ: Σλάβια Πράγας, Φέγενορντ, Ουνιόν Βερολίνου, Μακάμπι Χάιφα

6ος ΟΜΙΛΟΣ: Κοπεγχάγη, ΠΑΟΚ, Σλόβαν Μπρατισλάβα, Λίνκολ Ρεντ Ιμπς

7ος ΟΜΙΛΟΣ: Τότεναμ, Ρεν, Φιτέσε, Μούρα

8ος ΟΜΙΛΟΣ: Βασιλεία, Καραμπάχ, Καϊράτ, Ομόνοι

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News