Ολυμπιακός: Απίθανο κορεό, πάρτι στο φινάλε

Απ’ την ταινία «Οι 300», τον Λεωνίδα και τους Σπαρτιάτες… δανείστηκαν έμπνευση οι οπαδοί του Ολυμπιακού. «Απόψε… θα δειπνήσετε στην κόλαση», ήταν το μήνυμα του κορεό. Πανηγυρισμοί με τον κόσμο στο φινάλε. Γράφει στη SportDay ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ήταν μία βραδιά μαγική κι ονειρεμένη. Απ’ αυτές που μένουν. Χθες βράδυ (26/10), το Καραϊσκάκη φόρεσε τα γιορτινά του. Δίχως καπνογόνα και κροτίδες, αλλά με ένα απίθανο κορεό και φωνή επί 90 λεπτά απ’ τους 30.000 φίλους του Ολυμπιακού. Εμπνευσμένο απ’ τους 300 Σπαρτιάτες και τον Λεωνίδα, το κορεό έγραφε στα αγγλικά: «Απόψε… θα δειπνήσετε στην κόλαση».

Στη θέση του Λεωνίδα υπήρχε ο Θρύλος, που κλοτσούσε στον Καιάδα τη Γουέστ Χαμ. Κι έτσι συνέβη. Το 2-1 τον αδικεί, αφού ο Ολυμπιακός έπρεπε κι άξιζε να κερδίσει με μεγαλύτερη άνεση και δίχως καρδιοχτύπι στο φινάλε. Αφού παρέμεινε η νίκη, βεβαίως, ουδείς έχασε το χαμόγελό του. Όλοι ήταν περιχαρείς και το χάρηκαν με την ψυχή τους. Το πανηγύρισαν οι παίκτες με τον κόσμο, μπροστά στο πέταλο της «Θύρας 7».

«Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό», τραγουδούσαν αγκαλιασμένοι οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο κι ο κόσμος στην κερκίδα. Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 4 βαθμούς, πλησίασε στους 2 τις πρωτοπόρους Γουέστ Χαμ και Φράιμπουργκ και ξέφυγε με 3 απ’ την ουραγό Μπάτσκα Τόπολα. Αν έλειπε κι εκείνη η ισοφάριση στο φινάλε στη Σερβία, ο Θρύλος θα ήταν μαζί με Άγγλους και Γερμανούς στους 6 στην κορυφή κι οι Σέρβοι άποντοι…

Στο μίνι γλέντι στον αγωνιστικό χώρο συμμετείχαν άπαντες. Και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, που αγκάλιασε όλους τους παίκτες και τους συνεργάτες του, αλλά και τα στελέχη της ΠΑΕ, όπως π.χ. ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Κώστας Καραπαπάς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News