ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Η μάχη των δικέφαλων αετών - Τα πλάνα Αλμέιδα και Λουτσέσκου για το μεγάλο ντέρμπι

Η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα (19.30, CosmoteSport 2) στην OPAP Arena τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των «δικεφάλων» μετρώντας τις πληγές της από την ήττα στη Μασσαλία, την ώρα που οι «ασπρόμαυροι» έρχονται στην Αθήνα με τη φόρα της επικής ανατροπής στο Αμπερντίν.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σήμερα (19.30) στην «OPAP Arena» τον ΠΑΟΚ και καλείται να βρει τη δύναμη μετά την ήττα στη Μασσαλία απ’ τη Μαρσέιγ προκειμένου να επιστρέψει στις επιτυχίες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει ότι πρέπει να βρει τον τρόπο για να επαναφέρει την καλή ψυχολογία στην ομάδα του, καθώς κάθε ήττα απέναντι στον οποιονδήποτε αντίπαλο, σαφέστατα και δημιουργεί θέματα που πρέπει να διαχειριστούν οι παίκτες.

Το μεγαλύτερο απ’ αυτό, όπως όλα δείχνουν, είναι το τι θα κάνει με τη θέση του τερματοφύλακα. Απ’ τη μία πλευρά έχει τον Στάνκοβιτς, ο οποίος θεωρείται ο βασικός για την «Ένωση», αλλά απ’ την άλλη ο Αργεντινός τεχνικός πρέπει πλέον να διαχειριστεί την κατάσταση, ίσως και περισσότερο από άλλα προβλήματα που μπορεί να τον «πονοκεφαλιάζουν».

Ο έμπειρος κίπερ, σαφέστατα έκανε ένα απ’ τα μεγαλύτερα λάθη της καριέρας του στη Γαλλία, όταν και την μπάλα «πούλησε» και το πέναλτι έκανε, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Δεν είναι υπερβολή αν πει κάποιος ότι αυτό το λάθος κόστισε ουσιαστικά κι ολόκληρο το παιχνίδι. Πλέον, δεν θα αγωνιστεί στο επόμενο ευρωπαϊκό ματς και το δίλημμα του Αλμέιδα είναι τι θα κάνει στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Θα βάλει τον Αθανασιάδη ώστε να πάρει παιχνίδια ή θα στηρίξει τον Στάνκοβιτς για να μην τον χάσει ψυχολογικά;

Σε κάθε περίπτωση, η όποια απόφαση κι αν παρθεί θα έχει πολλαπλές ερμηνείες και σίγουρα ο Αργεντινός προπονητής θα πρέπει να το συζητήσει και με τον ίδιο τον παίκτη, προκειμένου να τον προετοιμάσει ψυχολογικά για τη συνέχεια. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τον Αθανασιάδη, ο οποίος περιμένει κι αυτός τη στήριξη του προπονητή του για να του δείξει ότι πρέπει τον υπολογίζει εξίσου με τον Στάνκοβιτς.

Το πλάνο του Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ, αφήνοντας πίσω του την αύρα της επικής ανατροπής στο Αμπερντίν, δίνει το πρώτο απ’ τα δύο διαδοχικά εκτός έδρας ντέρμπι για το πρωτάθλημα στην Αθήνα. Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται από χθες το βράδυ στο λεκανοπέδιο, εκεί όπου απόψε το βράδυ θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος με στόχο το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα στην «OPAP Arena» μετά τις δύο περσινές επισκέψεις, στις οποίες όχι απλά έφυγαν με άδεια χέρια, αλλά και με γεμάτα δίχτυα χωρίς να σημειώσουν γκολ, μετρώντας δύο ήττες με συνολικό συντελεστή τερμάτων 6-0.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ετοιμάσει την 11άδα για τη σημερινή αναμέτρηση εδώ και μέρες. Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει δείξει ξεκάθαρα πως διαχειρίζεται διαφορετικά τα παιχνίδια εντός κι εκτός συνόρων. Στο Αμπερντίν, ο Λουτσέσκου προχώρησε σε εννέα αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με αυτήν που είχε παρατάξει στο ματς με τον Ατρόμητο. Αυτή τη φορά, όλα δείχνουν πως απέναντι στην ΑΕΚ θα βρεθούν έξι διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με την 11άδα που παρέταξε στο Αμπερντίν και συγκεκριμένα ετοιμάζει δύο αλλαγές σε κάθε γραμμή.

Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Ντομινίκ Κοτάρσκι είναι ακλόνητος. Στο κέντρο της άμυνας οι Εκόνγκ και Κουλιεράκης, με τις αλλαγές να έρχονται στα δύο άκρα. Στο αριστερό επιστρέφει ο Μπάμπα και στο δεξί ο Σάστρε, με τον Ισπανό να έχει βγει απ’ τον «πάγο» και να μπαίνει στο ροτέισον. Στη μεσαία γραμμή, επιστρέφουν οι Μεϊτέ κι Οζντόεφ, με τον Κωνσταντέλια μπροστά τους. Στην επίθεση, ο Αντρια Ζίβκοβιτς στα δεξιά και τα δύο διαφορετικά πρόσωπα θα είναι ο Ντεσπόντοφ στα αριστερά κι ο Σαμάτα στην κορυφή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News