ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ: Το σίκουελ του κυρίου «X-Man United»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναζητεί στο πρόσωπο του Κριστιάνο Ρονάλντο τη “winning mentality” που απουσιάζει εδώ και πολλά χρόνια από το «Ολντ Τράφορντ»

Η πρώτη ταινία των X-men τοποθέτησε πολύ ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων όσον αφορά το franchise. Ο κόσμος παρότι εντυπωσιάστηκε, ζητούσε περισσότερες σκηνές δράσεις και ο σκηνοθέτης Μπράιαν Σίνγκερ «πήρε τα μέτρα» του. Εισήγαγε έναν νέο χαρακτήρα, τον «Nightcrawler», στο σίκουελ. Έτσι η δεύτερη ταινία ξεκίνησε με εκείνον να αποπειράται να δολοφονήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, με την ένταση να χτίζεται από το πρώτο δευτερόλεπτο. Η ταινία απέσπασε τρομερές κριτικές και είναι η απόδειξη -μαζί με αυτή του «Νονού»- πως τα σίκουελ μπορεί να είναι καλύτερα από την πρώτη έκδοση.

Η Γιουνάιτεντ θα βαδίσει σε αυτόν τον δρόμο, αφού ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε σπίτι του, ή μάλλον εκεί που νιώθει σαν στο σπίτι του, αφού στο Μάντσεστερ συστήθηκε στην πραγματικότητα ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

Ο Πορτογάλος υπ’ αυτήν την έννοια δεν είναι κάποιος καινούργιος χαρακτήρας, αλλά στη διάρκεια των χρόνων έχει «μεταλλαχτεί». Από τον εκρηκτικό πλάγιο που όργωνε με τον διασκελισμό του το Ολντ Τράφορντ, έχει γίνει πλέον ο καλύτερος finisher του κόσμου στην περιοχή και θέλει να γράψει το δικό του, καλύτερο, σίκουελ ως ο κύριος «X-Man United», ο υπερήρωας που θα ξαναβάλει τους «κόκκινους διαβόλους» στον δρόμο των επιτυχιών.

Να ξανασουτάρει εκείνο το πέναλτι

Ήταν 21 Μαΐου του 2008, ο Κριστιάνο σκοράρει στον τελικό της Μόσχας με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ. Είχε 42 γκολ σε 49 εμφανίσεις στα 23 του. Η Τσέλσι ισοφαρίζει, ο τελικός πάει στα πέναλτι και εκείνος δεν καταφέρνει να ευστοχήσει. Το γλίστρημα του Τέρι χαρίζει το τρόπαιο στην ομάδα του CR7.

Όπως αποκάλυψε ο Νούνο Βιβέιρος (ξάδερφός του) αμέσως μετά τον τελικό και την επιστροφή στο Μάντσεστερ, ο Ρονάλντο πήγε για προπόνηση αντί να παρτάρει με τους συμπαίχτες του. Ο Κριστιάνο είναι από τους μεγαλύτερους εγωιστές -με την καλή και την κακή έννοια- που έχουν δει τα ποδοσφαιρικά γήπεδα και όσο άσχημα αν χτυπάει αυτό στο μάτι, είναι ο τρόπος του για να πετυχαίνει.

Εκείνος ο 23χρονος έφτασε να μετρά 5 Champions League, αλλά αυτό το «εγώ» που τρέφεται με τίτλους ζητάει άλλο ένα. Για να έφυγε από τη Γιουβέντους ο Ρονάλντο κατάλαβε πως δεν υπάρχει τρόπος να κατακτήσει εκεί, το τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτιά».

Είναι ευκολότερο σε αυτήν τη Γιουνάιτεντ με τους Βαράν, Σάντσο, Πογκμπά (;), Μπρούνο Φερνάντεζ και τους λοιπούς να μεταφέρει το «winning mentality» και να τους πάρει από το χεράκι. Να μπει στα αποδυτήρια και να πει «παιδιά, είναι 7 ματς τα νοκ άουτ, πάμε να το πάρουμε».

Για αυτήν τη Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ που διέπεται από θαυμαστή… αστάθεια μοιάζει πιθανότερο το όνειρο ενός Champions League, με αυτόν στην ενδεκάδα, παρά μια κούρσα τίτλου στην Premier League, απέναντι σε ομάδες καλύτερες και ουχί προσωποκεντρικές.

«Υπόγραψε αυτό το παιδί γέροντα»

Το σωτήριο, για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έτος του 2003 η ομάδα του Φέργκιουσον έπαιζε φιλικό με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ο Σερ Άλεξ έχει αποκαλύψει σε όλους πως υπάρχει ένα ταλέντο στους αντιπάλους, χωρίς όμως να πει το όνομά του. Ο Ρονάλντο βασανίζει σε όλο το παιχνίδι τον Τζον Οσέι, και όταν όλοι κατάλαβαν σε ποιον αναφέρεται, ο Γκάρι Νέβιλ του είπε στα αποδυτήρια «Υπόγραψε αυτό το παιδί γέροντα». Έτσι θυμάται την ιστορία ο Σιλβέστρ, πρώην αμυντικός της Γιουνάιτεντ.

Εκείνο το βράδυ οι παίχτες της ομάδας περίμεναν υπομονετικά, παραπάνω από το συνηθισμένο στο λεωφορείο για την επιστροφή. Ο Φέργκιουσον μιλούσε με τον Ρονάλντο για να τον πείσει να μετακομίσει στο Ολντ Τράφορντ και τα υπόλοιπα αποτελούν… ιστορία. Ο CR7 σκόραρε 118 γκολ σε 292 παιχνίδια με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, κέρδισε τρεις τίτλους Premier League, δύο League Cup, ένα FA Cup και ένα Champions League.

Έγινε ο ηγέτης της ομάδας που κατέκτησε αήττητη το Champions League του 2008 και έπαιξε ξανά ως αήττητη στον τελικό του 2009, τρακάροντας στον τοίχο της Μπαρτσελόνα του Μέσι.

Μπορεί να πετύχει κάτι αντίστοιχο, οδηγώντας την Γιουνάιτεντ στον τίτλο της Premier League, που έχει να έρθει στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ από το 2013; Πιθανόν όχι, αλλά όποιος του το πει, μόλις του έχει δώσει ένα ακόμη κίνητρο. Μην ξεχνάμε, για τον Κριστιάνο Ρονάλντο μιλάμε, τον μεγαλύτερο εγωιστή που έχουμε συναντήσει στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News