ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Από τη Βραζιλία στον ΠΑΟΚ η Μπουράτο

Η Barbara Brocardo Buratto, όπως είναι το πλήρες όνομά της, έχει αγωνιστεί στις Metodista São Bernardo και Unip São Bernardo από τη Βραζιλία, την τουρκική Ardesem Gsk, την πολωνική Pogon Szczecin.

Ενίσχυση κι από τη Λατινική Αμερική για τη γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ.
Το σωματείο της Θεσσαλονίκης ήρθε σε συμφωνία για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 με την Μπάρμπαρα Μπουράτο από τη Βραζιλία (Barbara Brocardo Buratto όπως είναι το πλήρες όνομά της).
Γεννημένη στις 08/01/1991 η Μπουράτο αγωνίζεται στην περιφέρεια. Στην καριέρα της έχει βρεθεί στις Metodista São Bernardo και Unip São Bernardo από τη Βραζιλία, στην τουρκική Ardesem Gsk, καθώς και στην πολωνική Pogon Szczecin. 

«Μετά την πανδημία του COVID-19, το χάντμπολ δεν επέστρεψε στην κανονικότητα αγωνιστικά, με αποτέλεσμα να αποφασίσω να μετακομίσω σε ομάδα της Ευρώπης. Είχα αρκετές προτάσεις, ωστόσο ενθουσιάστηκα με την προοπτική να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ και να μείνω σε μία τόσο όμορφη χώρα, όπως η Ελλάδα. Ανυπομονώ να πιάσουμε δουλειά και να σκοράρω πολλά γκολ! Θέλω να βοηθήσω την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη», τόνισε στην ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ η Μπουράτο μετά τη σύναψη του συμβολαίου της.

Νωρίτερα σήμερα επίσης, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την έναρξη μονοετούς συνεργασίας και με την Μαρίγια Τασέβσκα. Η 21χρονη είναι από την Ουκρανία και αγωνίζεται ως αριστερό εξτρέμ. Τα τελευταία πέντε χρόνια, αγωνιζόταν με τη φανέλα της Metalurg, με την οποία το 2018 κατέλαβε την 2η θέση στο πρωτάθλημα, ενώ το 2019 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News