Super League: Η τρελή παράδοση του Αστέρα με τον Παναιτωλικό

Η ομάδα της Τρίπολης νίκησε 1-0 χθες στο Αγρίνιο και συμπλήρωσε 18 σερί αγώνες αήττητος απέναντι στον Παναιτωλικό. Και εκτός και εντός έδρας!

Η παράδοση που έχει ο Αστέρας Τρίπολης με τον Παναιτωλικό είναι από αυτές που δύσκολα συναντάς. Η ομάδα της Τρίπολης νίκησε 1-0 χθες στο Αγρίνιο και συμπλήρωσε 18 σερί αγώνες αήττητος απέναντι στον Παναιτωλικό. Και εκτός και εντός έδρας!

Τέτοιο μεγάλο αήττητο σερί το βλέπεις συνήθως σε ένα ζευγάρι Ολυμπιακός-Λαμία (δεν αναφέραμε τυχαία τις συγκεκριμένες ομάδες). Όχι μεταξύ ομάδων που είναι πάνω-κάτω ισοδύναμες, όπως ο Αστέρας Τρίπολης και ο Παναιτωλικός. Κι όμως, το απίστευτο σερί των Αρκάδων όχι μόνο αντέχει, αλλά διευρύνεται συνεχώς.

Ήταν 10 Ιανουαρίου 2016, όταν ο Παναιτωλικός νίκησε 2-1 στο γήπεδό του με τέρματα των Σεμπαστιάν Ρουσκουσέδα (53’) και Τάσου Παπάζογλου (72’). Ενδιάμεσα (63’) είχε ισοφαρίσει για τον Αστέρα ο Αποστόλης Γιάννου. Εκείνη η νίκη, μάλιστα, ήταν η τρίτη διαδοχική του Παναιτωλικού επί των Αρκάδων, αφού είχε προηγηθεί το 2-0 στην Τρίπολη στις 30 Αυγούστου 2015 και το 2-0 στο Αγρίνιο, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου του 2014.

Έκτοτε, όμως, ακολούθησε το απόλυτο σκοτάδι για τους Αγρινιώτες! Ο Αστέρας μετρά οκτώ νίκες και δέκα ισοπαλίες και στις δύο έδρες, ενώ συνήθως δεν δέχεται ούτε γκολ. Στους δέκα απ’ τους 18 αγώνες του αήττητου σερί έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του.

Ειδικά στο Αγρίνιο, έχει να δεχθεί γκολ εδώ και τρία χρόνια. Από τις 3 Οκτωβρίου 2020, όταν ο Αργίμπι διαμόρφωσε στο 54’ το τελικό 1-1. Στα τέσσερα ματς που ακολούθησαν για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τα πλέι άουτ, οι Αρκάδες έφυγαν τις τρεις πρώτες φορές με «λευκή» ισοπαλία και χθες έκαναν ένα βήμα παραπάνω. Νίκησαν 1-0 με σκόρερ τον Χουάν Μιριτέλο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News