Ολυμπιακός: Βραδιά ακόμα πιο ζόρικη...

Δεν χωρά αμφιβολία πως για τον ΠΑΟ την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό που αγωνίζονται στο Γιουρόπα Λιγκ η αποψινή βραδιά είναι καθοριστική: από την έκβαση των αγώνων τους με τη Ρεν, τη Μαρσέιγ και τη Γουέστ Χαμ θα καταλάβουμε που μπορεί να τερματίσουν στους ομίλους που βρίσκονται.

Οπως κάθε φορά πριν τα ματς των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη κοιτάζω από περιέργεια να δω τι είπαν στις συνεντεύξεις Τύπου οι προπονητές προσπαθώντας να καταλάβω τι τους απασχολεί. Χθες ήταν κομμάτι «σφίγγες» όλοι τους.

ΑΕΚ

Ο Ματίας Αλμέιδα μου φάνηκε μετά από καιρό λίγο αγχωμένος. Είναι λογικό αφού η φύση επιθετική ομάδα του δεν έχει φέτος νίκη στην έδρα της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μολονότι μάλιστα στα ματς με την Ντινάμο Ζάγκρεπ, την Αντβέρπ και τον Αγιαξ ήταν φαβορί.

Ο Αλμέιδα μίλησε για το προηγούμενο ματς με τη Μαρσέιγ και είπε πως το αποψινό θα είναι εντελώς διαφορετικό. «Εμείς παίξαμε άσχημα στο πρώτο ημίχρονο στη Γαλλία. Οπότε ο τρόπος που θα μπούμε στον αγωνιστικό χώρο θα πρέπει να είναι εντελώς διαφορετικός.

Απέναντι σ’ αυτό τον αντίπαλο παίξαμε καλά δέκα, δεκαπέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά, όταν έγινε η αποβολή του τερματοφύλακά μας, το παιχνίδι άλλαξε και ο αντίπαλος έκανε τη διαφορά» τόνισε.

Μου έκανε πάντως εντύπωση πως στάθηκε κυρίως στις κριτικές που γίνονται στην ΑΕΚ. Είπε πως αυτοί που μετά την νίκη στο Μπράιτον θεωρούσαν σίγουρη την πρόκρισή της τώρα μιλούν για αποκλεισμό «μετά από μία μόνο ήττα». Προφανώς δεν μίλησε γι’ αυτό τυχαία. Περιμένει από την ομάδα του ένα ματς απαντήσεων. Πρώτα από όλα απαντήσεων στον εαυτό της: ο Αλμέιδα περιμένει μία νίκη που θα ξαναπείσει την ομάδα του για την δύναμή της.

Ιδιο

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την άλλη δήλωσε ότι περιμένει το ίδιο ματς από τη Ρεν: πρόβλεψε ότι οι Γάλλοι θα παίξουν όπως στη Λεωφόρο. «Περιμένω την ίδια εμφάνιση από τη Ρεν. Δεν αλλάζει τρόπο σκέψης. Είναι μία ομάδα που έχει αγωνιστικό στιλ και το στηρίζει είτε εντός είτε εκτός έδρας. Δεν περιμένω κάτι διαφορετικό σε σχέση με όσα ξέρουμε για τη Ρεν μέχρι σήμερα. Μία ομάδα που θέλει να τρέξει, να πιέζει, θέλει ρυθμό, που φτάνει τον αντίπαλό στα όριά του από όλες τις πλευρές. Θα είναι παρόμοιο παιχνίδι όπως και το προηγούμενο που παίξαμε μαζί τους», είπε.

Αν το πιστεύει έχω περιέργεια να δω σε τι θα διαφοροποιηθεί ο ΠΑΟ. Το λέω γιατί στο πρώτο ματς μου φάνηκε πως η Ρεν ήξερε πολύ καλά τον ΠΑΟ. Που εκείνο το βράδυ στη Λεωφόρο είχε παίξει πολύ για να κερδίσει και να τελειώσει την πρόκριση και το ρίσκο του, αν και λογικό, πληρώθηκε. Τρόπος Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ψάχνει έναν τρόπο να βοηθήσει την ομάδα του να ξεπεράσει το σοκ της Κυριακής. Πιο πολύ μίλησε για το Ολυμπιακός–ΠΑΟΚ παρά για το ματς με την Γουέστ Χαμ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού περιμένει η ήττα της Κυριακής να λειτουργήσει ως έξτρα κίνητρο για τους παίκτες του. Γι’ αυτό θυμήθηκε τον Ναδάλ. «Το πιο σημαντικό είναι να μαθαίνεις από τα λάθη. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μόνο η νίκη, αλλά και οι άσχημες στιγμές. Οι μεγάλοι αθλητές, όπως ο Ναδάλ, έγιναν πρωταθλητές μέσα από άσχημες στιγμές. Ήταν μία κακή ήττα αυτή της Κυριακής σε μία πορεία με όμορφες στιγμές», είπε.

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού βρήκα πιο ενδιαφέρουσα την τοποθέτηση του Μόγες, του προπονητή της Γουέστ Χαμ. Είπε ότι έχει δει τα ματς του Ολυμπιακού με την Αρσεναλ και την Τότεναμ. Μετά από ό,τι έπαθε στο Καραϊσκάκη φαίνεται ότι έχει υπεραναλύσει τον Ολυμπιακό. Να δούμε αν ο Μαρτίνεζ του ετοιμάζει κάποια έκπληξη.

Ανετος

Ο πιο άνετος ήταν ο Λουτσέσκου. Αφού θριαμβολόγησε για τη νίκη με τον Ολυμπιακό δηλώνοντας ότι τον πείραξε που η ομάδα του δεν κράτησε το 0-4, μίλησε και για το ματς με τους Σκωτσέζους εξηγώντας πως η Αμπερντίν δεν έχει σχέση με την Χάρτς που στην Τούμπα έχασε με κάτω τα χέρια. «Δεν θέλω να μπαίνω σε συγκρίσεις.

Η Αμπερντίν είναι επιθετική και πολύ καλή στο πρέσινγκ, το οποίο αν προσπεράσεις βρίσκεις χώρους. Αμύνονται πολύ κλειστά και θέλουν να εκμεταλλευτούν τις επιθετικές μεταβάσεις. Πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με σεβασμό. Η παράδοση των βρετανικών και των σκωτσέζικων ομάδων είναι να αντιμετωπίζουν όλα τα παιχνίδια σοβαρά μέχρι το τέλος», τόνισε. Για τον Λουτσέσκου το μόνο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ν’ αντιμετωπίσει την Αμπερντίν με έπαρση. Δύσκολο. Με την Τούμπα γεμάτη θα έλεγα σχεδόν απίθανο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News