ΑΡΗΣ-ΛΑΜΙΑ 1-1: Ο Ασλανίδης τον κράτησε όρθιο

Ο Άρης με πολλά νέα πρόσωπα στο Κλεάνθης Βικελίδης δεν είχε ουσία κόντρα στην εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία της Λαμίας, αλλά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο νεαρός Ασλανίδης ισοφάρισε σε 1-1

Ο Άρης είχε εντυπωσιάσει στα δυο τελευταία φιλικά, στα οποία είχε νικήσει 4-3 τον Βόλο και 4-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά δεν μπαίνουν τεσσάρες σε κάθε ματς. Η Λαμία είχε εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία με παίκτες πάντα έτοιμους να επέμβουν σε πιθανή προοπτική ευκαιρία του Άρη, έκανε ώριμη εμφάνιση στο Κλεάνθης Βικελίδης και λίγο έλειψε να φύγει με νίκη από τη Θεσσαλονίκη, αλλά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο νεαρός Ασλανίδης ισοφάρισε σε 1-1 και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. 

Σχήμα με πολλές αλλαγές

Ο Άκης Μάντζιος έκανε αρκετές δοκιμές και παρέταξε μία ενδεκάδα με πολλά νέα πρόσωπα με αποτέλεσμα να κυλήσει το πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες φάσεις. Οι αλλαγές αυτές συνέθεσαν μία ομάδα χωρίς χημεία, αλλά και χωρίς φαντασία, καθώς ήταν φανερή η απουσία ποιοτικών μέσων όπως οι Μπερτόγλιο, Γκάμα, Σάσα και ο Άρης δυσκολεύτηκε σε μεγάλο βαθμό κόντρα στην άμυνα της Λαμίας.

Και ξαφνικά 0-1 με αυτογκόλ

Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι αλλαγές έκαναν πιο ζωηρό τον Άρη, που ζήτησε, αλλά δεν πέτυχε ένα γκολ με τον Ματέο Γκαρσία (όπως και στο πρώτο ημίχρονο). Στη συνέχεια οι δύο προπονητές έκαναν μαζικές αλλαγές με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός, αλλά ένα στημένο χτύπημα στο 70′ είχε ως αποτέλεσμα το 0-1 για τη Λαμία. Ο Τιρόνε εκτέλεσε, ο Σάσα πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. 

Ο Άρης θα δώσει ένα ακόμη φιλικό, την ερχόμενη Παρασκευή στο Κλεάνθης Βικελίδης. Δεν θα είναι διαθέσιμοι οι διεθνείς Καμαρά, Σούντγκρεν και Τζέγκο. Καμαρά και Τζανδάρης αποχώρησαν με ενοχλήσεις. 

ΑΡΗΣ: Ντένις (46′ Σιαμπάνης), Λούμορ, Σάκιτς (71′ Σούντγκρεν), Δεληζήσης (71′ Μπεναλουάν), Ασλανίδης, Εντιαγέ (62′ Τζέγκο), Ματίγια (46′ Λούκας Σάσα), Μαντσίνι (46′ Μπερτόγλιο), Γκαρσία (84′ Ντουάρτε), Ιτούρμπε (62′ Χάιροβιτς), Καμαρά (61′ Μάνος).

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Σκόνδρας (81′ Βύντρα), Αντέτζο, Γκέντζογλου, Νούνιες (91′ Στρούμπουλος), Μανούσος (56′ Ελευθεριάδης), Μανουσάκης (56′ Καραμάνος), Σαραμαντάς (73′ Μαρτίνες), Τζανδάρης (68′ Τιρόνε), Τζανετόπουλος (81′ Μαζουλουξής), Ρόμανιτς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News